Yeni Bilgisayarda Yüksek Ram Kullanımı

Şuanda CPU kullanımı %1, işlemler 158,
RAM kullanımı 6.4GB bende :LOL:
İki sene önce xd-antispy diye bir program indirmiştim. Güncel versiyonu varsa tavsiye ederim. Biraz yardımcı olur. Benzerleri de Chris Titus Tech's Windows Utility ya da win11debloat isimli uygulamalar örnek verilebilir.
Teşekkürler deneyeceğim.

İki sene önce xd-antispy diye bir program indirmiştim. Güncel versiyonu varsa tavsiye ederim. Biraz yardımcı olur. Benzerleri de Chris Titus Tech's Windows Utility ya da win11debloat isimli uygulamalar örnek verilebilir.
Bende bir deneme amaçlı operada 12 sekme açıp, Path of Exile ana ekranını açtım. Başka hiçbir uygulama açık değil. 16,5 gb ram dolu. Oyuna girdim. 17,7 gb oldu. Oyun esnasında muhtemelen 19'a doğru artacaktır.

Custom os öneririm.
1783621406490.webp

Benim laptopda 8gb ram var Lenovo IdeaPad 3 boşta 7gb falan ram gösteriyor görev yöneticisi niye böyle

Bu devirde artık normal ram 32 gb olmaya başladı. Sizin yaşadığınız normal

Fazla ram kullanması windows 11 ddr5 teknolojileri için ram depolama teknolojisini kullanmasından kaynaklıdır. fazla gözükmesi bu teknolojinin çalıştığını gösterir. insanlar fazla görünce çok sanıyor ama aslında hazırda ram belleğe ulaşım kotasını yüksek tutuyor ve paylaşımlı olarak aktif ram kullanımı yapıyor. windows 10 da kesinlikle böyle bir uygulama yok windows 11 de aldığı güncellestirmeler ile bu teknolojiyi ddr5 işlemcilere entegre ediyor. Bilip bilmeden konusmamak lazım. Fazla ram kullanımınız var gibi gelebilir fakat işlemci anlık olarak o rami hanesine yazarak işlemleri hızlandırma derdinde. Fazla gözükmesi tamamen win11 tejnolojisi kaynaklıdır. Yapay zeka asistanlarına danışın açıklayacaklardır.
Bugün aldığım bilgisayarda boşta hiçbir uygulama açık değilken 16 GB RAM'in %50'si kullanılıyor. Normal midir? Normal değilse ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bugün aldığım bilgisayarda boşta hiçbir uygulama açık değilken 16 GB RAM'in %50'si kullanılıyor. Normal midir? Normal değilse ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Normal değil dostum bende steam discort tarayıcı açıkken bile %28 felan kullanıyor

Windows 10 kullanıyorum boşta ram tüketimi %8-9 civarı. %10 bile değil

Geçmiş olsun. Klasik windows diyenlere bakma. Belkide kusur Windows 11 dir. Ama win11 bile olmasa boşta %50 tüketim normal değil.

Normal diyenler saçma sapan windows yazılımının böylesine ram tüketimini sindirip normalleştirip umursamayandır

bende %8-9 hadi en baba 10 iken sende niye %50 oluyormuş? Gayet sorgulaması mantıklı bi soru. Benim özel yeteneklerim olduğu için mi %8-9 da tutabiliyorum sanki

Son düzenleme:
Chris Titus Tech's Windows Utility yükleyip biraz kurcalayın. Tweaks sekmesine bakın.
Nedir hocam bu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Windows 10 kullanıyorum boşta ram tüketimi %8-9 civarı. %10 bile değil

Geçmiş olsun. Klasik windows diyenlere bakma. Belkide kusur Windows 11 dir. Ama win11 bile olmasa boşta %50 tüketim normal değil

Suyu çıkana kadar bütün oyunlar “biz pes ettik windows 10 bizim için yok” diyene kadar win10 dan devam
Benim win11 8 in 7 sini falan boşta yiyor

Nedir hocam bu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim win11 8 in 7 sini falan boşta yiyor

Çok enteresan gerçekten. Ram tüketimi = arka planda sizin bile fark edemediğiniz programların çalışması demek.

En kötü ihtimal windows 11 in sistem dosyaları demek ki harıl harıl çalışma mecburiyetinde olan algoritmaya sahip. Sonuna kadar yanlış. Herkes 32 64 gb ram alamaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,129
Üyeler
198,904
Son üye
yokyyaw

Geri