Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
abuzittin
üniversite öğrencisimi olmak lazım bunun için. lise olmuyormu?

batuhan02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Batuhan Altunay
stok bitmiş yine arkadaşlar arada girip kontrol edin

evohan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ev lafcı
ALANA DENEYEN VAR MI ?

Bu yeni model G61SD, nvidia'nın sitesinden g-sync sertifikası aldı, VRR titremesinde bir gelişme var mı acaba ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Tugay Kuru
1 aydır pusudaydım XG27AQDMG ve XG27ACDNG takip ediyordum. DMG bi ara piyasaya 25000 tl civarından girdi ve şimdi yok. DNG ise 35000 civarında geziyor. Şuanlık gereksiz pahalı. Bu başlıktaki samsung modeli denk geldi ve çektim. Aradaki farka anakart işlemci ram vb alıp sistemimi yükseltirim daha iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Berkay Ocakcı
AQDMG'nin yanında pek iyi durmuyor parlaklık olarak, biraz kafamı karıştırdı.
Alıntıyı görüntüle
Hocam 250 nits yazdığına takılmayın. Şuan yazılım ile boostlanan bir iki model hariç tüm qd-oled'lerde SDR'da maksimum 250 nits. Buna 60 bin liralık modeller de dahil. Bildiğim kadarıyla sadece Asus parlaklık için güncelleme getirdi ve 400 nits civarına çekti.

G8 34 ve G8 32 kullanma şansım oldu iki modelde de parlaklıktan şikayet etmedim ve genelde yüzde 70 civarı kullandım.

Ayrıca rtings'in qd oled ve woled monitörlerde yaptığı burn-in testinde woled olan model bir süre sonra parlaklığını 100 nits'e kadar düşürüyor iken qd oled modeller 230 240 civarında seyrediyor, sadece hdr peak performansını yitiriyor.

r4NG3r

80+ Silver
Şuan 250 nit monitörüm var yüzde 60 70 yetiyor sizin gözler çok aydınlığa alışmış

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Alper Can
250 nit normal led panellerde az geliyor evet ama oled'de pek kimsenin şikayet ettiğini duymadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Elmas
Harika fiyat. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, bugün site çöktüğü için bakıma alınmıştı, takipte kaldım ve bakımdan çıkar çıkmaz kontrol edip satın aldım. Şansıma aynı paneli 3 gün önce 23k'ya almıştım. O panel daha bugün geldi. Şimdi bunu iade edeceğim.

Panel hakkında bilgimi ve fikirlerimi belirtmem gerekirse samsung G80SD modelini referans alarak konuşacağım, kardeşim 2 ay önce satın aldı. G80SD modeli G61SD model panel ile teknoloji olarak birebir aynı. Renkler tek kelimeyle harika. Nvidia G-sync ayarı açıkken ara ara görüntüde gidip gelme sıkıntıları oldu. Bunun dışında 250 nit parlaklık fazlasıyla yeterli, zaten 100% parlaklıkta kullanmanıza gerek yok, tavsiye de etmem yanık oluşma ihtimali var. parlaklık full olmasa bile kesinlikle gündüz gözüyle perdeler tamamen açık ve güneş vuruyorken bile görüntü tamamen net. Çünkü panel mat.

Alanlara hayırlı olsun. Almak isteyip aklında soru işareti olan arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ederim. 23k fiyattayken bile tereddüt etmeden almak istemiştim. Bu indirim harika fırsat oldu.

evohan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ev lafcı
Harika fiyat. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, bugün site çöktüğü için bakıma alınmıştı, takipte kaldım ve bakımdan çıkar çıkmaz kontrol edip satın aldım. Şansıma aynı paneli 3 gün önce 23k'ya almıştım. O panel daha bugün geldi. Şimdi bunu iade edeceğim.

Panel hakkında bilgimi ve fikirlerimi belirtmem gerekirse samsung G80SD modelini referans alarak konuşacağım, kardeşim 2 ay önce satın aldı. G80SD modeli G61SD model panel ile teknoloji olarak birebir aynı. Renkler tek kelimeyle harika. Nvidia G-sync ayarı açıkken ara ara görüntüde gidip gelme sıkıntıları oldu. Bunun dışında 250 nit parlaklık fazlasıyla yeterli, zaten 100% parlaklıkta kullanmanıza gerek yok, tavsiye de etmem yanık oluşma ihtimali var. parlaklık full olmasa bile kesinlikle gündüz gözüyle perdeler tamamen açık ve güneş vuruyorken bile görüntü tamamen net. Çünkü panel mat.

Alanlara hayırlı olsun. Almak isteyip aklında soru işareti olan arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ederim. 23k fiyattayken bile tereddüt etmeden almak istemiştim. Bu indirim harika fırsat oldu.
G-sync açıkken değişken kare hızlarında titreme oluyor değil mi ? bunu yok etmek için bir ayar varmış ama oda kekemeliğe neden oluyor deniyor

batuhan02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Batuhan Altunay

Hayırlı olsun hocam bende 32 inç 4k 240hz modelini kullanıyorum parlaklık 250nit ama dediğiniz gibi mat kaplama mükemmel iş çıkarıyor güneş vursa bile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Berkay Ocakcı
G-sync açıkken değişken kare hızlarında titreme oluyor değil mi ? bunu yok etmek için bir ayar varmış ama oda kekemeliğe neden oluyor deniyor
G-Sync açıkken sadece fps çok dalgalı olduğunda karanlık sahnelerde titreme oluyor. Diyelim ki fps'iniz 120 ama %1 fps'iniz çok dalgalı 40 ile 120 arası gidip geliyor, böyle bir durumda titreme yaşarsınız. VRR Control seçeneği ile titreme önlense de hem giriş gecikmesi artıyor hem de kekemelik oluşabiliyor. Bu sadece Oled'e özgü değil, piyasadaki oled modellerden sonra en başarılı HDR oyun monitörü olarak geçen ve VA panel kullanan Neo G8, Neo G7 modellerinde de var.

G-Sync günümüzde eskiden olduğu kadar önemli değil bence çünkü artık modeller yüksek yenileme hızlarına dayandı ve fps yenileme hızının tam sınırında dolaşmadıkça bariz bir yırtılma gözlemlemek mümkün değil. Şuanki sistemimle Cyberpunk 2077 oyununda RT kapalı, DLSS dengeli, kare oluşturma açık şekilde 250 260 fps'lere varabiliyorum ve evet yırtılma oluyor ama kare hızını 230'a sabitlersem hiçbir yırtılma, gecikme, titreme olmuyor. Oyun 240 yerine 230 çalışınca aradaki 10 fps de gözle görülecek bir fark değil.

Top Bottom