Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İhsan Abi
Bende almadan öncesinde monitörü bu kadar fark olacağını öngörmemiştim.
Deli dehşet fark var ya harbiden oled kalitesi bir başka
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok güzel hocam yorumunuz kıymetli hayırlı olsun tekrardan bol siyah içerikli film ve oyun oynamalar 🫡
Çok sağolasın hocam sizlerede :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Coilwhine hakkında endişelenen arkadaşlar için tekrardan paylaşayım cihazı yaklaşık aralıksız HDR ve SDR modunda 3 saattir kullanıyorum hiçbir şekilde coilwhine sesi duymadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Berkay Ocakcı
Mini-LED ekranlı macbook prom ile karşılaştırdığımda renkleri çok farklı, max parlaklıkları farklı olduğu için de elimle renk ayarı yapmaya çalışmak pek olmuyor. Monitörümü kalibre ettirebileceğim bir yer var mı istanbulda ?
Hocam G60SD'ye ait Rtings incelemesi mevcut. Burada kutudan çıktığı haliyle renk ayarları grafik modunda ve parlaklık 48 iken zaten çok iyi bir renk doğruluğuna sahip olduğunu söylüyor. Daha da gerçeğe yakın renkler istiyorsanız sağdaki ayarları uygulayabilirsiniz ama bu doğru renkler 100 nits civarındaki bir parlaklıkta geçerli. Yani kutudan çıktığı haliyle çok yüksek bir puana sahip olduğu için profesyonel bir kalibrasyona gerek yok eğer video prodüksiyon işleriyle uğraşmıyorsanız.

Eğer elzem ise Rtings incelemesindeki color accuracy kısmından renk profil dosyasını indirip sağ tıklayıp geçerli renk profili olarak ayarlayıp belirtilen ayarları uygulayın.

Ekler

• G60SD.png
    G60SD.png
    312.6 KB · Hit: 75

TrollSlayer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
Arif Çelebi
Bence odyssey g7 daha tercih edilebilir bir monitör hem 4k ips hdmi karanlık yüksek modda oledle kapışır görüntü sunuyor tabi oled yanığı problemide var bizim 2 tv de bu yüzden izler kaldı

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Berkay Ocakcı
Bence odyssey g7 daha tercih edilebilir bir monitör hem 4k ips hdmi karanlık yüksek modda oledle kapışır görüntü sunuyor tabi oled yanığı problemide var bizim 2 tv de bu yüzden izler kaldı
Hocam Samsung VA'ları kalite ve hız olarak çok iyi seviyelere geldi. Bu model indirime girmeseydi ben Neo G7 kovalıyordum. Siyahlar tam siyah ama siyah arkaplandaki renklerin etrafında hafiften çiçeklenme durumu olabiliyor. Panellerde yaygın olarak scanline problemi görülebiliyor. VA panele özgü olarak görüş açıları çok çabuk bozuluyor ama kavisli olduğu için bunu telafi edebiliyor. 4K 165 Hz çok iyi bir model.

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Hocam Samsung VA'ları kalite ve hız olarak çok iyi seviyelere geldi. Bu model indirime girmeseydi ben Neo G7 kovalıyordum. Siyahlar tam siyah ama siyah arkaplandaki renklerin etrafında hafiften çiçeklenme durumu olabiliyor. Panellerde yaygın olarak scanline problemi görülebiliyor. VA panele özgü olarak görüş açıları çok çabuk bozuluyor ama kavisli olduğu için bunu telafi edebiliyor. 4K 165 Hz çok iyi bir model.
Samsung gerçekten VA panel konusunda çok iyiler bende Odyssey G6 27” 2K olanı almayı düşünüyordum hem 240 Hz hem düşük gecikme hemde smart tv özelliği olması çok hoşuma gitmişti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Berkay Ocakcı
Samsung gerçekten VA panel konusunda çok iyiler bende Odyssey G6 27” 2K olanı almayı düşünüyordum hem 240 Hz hem düşük gecikme hemde smart tv özelliği olması çok hoşuma gitmişti.
G6 32 inç var bende. Konsol ve içerik tüketmek için muazzam. 2K olmasına rağmen mesafeli kullanımlarda çözünürlük rahatsız etmiyor ve bu senaryolarda kurtarıyor ama 240 hz'de tarama cizgisi cıkıyor. Hemen her modelde var maalesef. 27 inç olanda yarı yarıya oranda var deniyor yani şans işi.

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Mehmet Ali ARICAN
G6 32 inç var bende. Konsol ve içerik tüketmek için muazzam. 2K olmasına rağmen mesafeli kullanımlarda çözünürlük rahatsız etmiyor ve bu senaryolarda kurtarıyor ama 240 hz'de tarama cizgisi cıkıyor. Hemen her modelde var maalesef. 27 inç olanda yarı yarıya oranda var deniyor yani şans işi.
Monitör işi birazda şans işi hocam ama dediğiniz gibi smart tv özelliği çok güzel bi özellik.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Berkay Ocakcı
Monitör işi birazda şans işi hocam ama dediğiniz gibi smart tv özelliği çok güzel bi özellik.
Hocam yanlış bilmiyorsam VA paneller doğası gereği koyu renklerde çok yavaş tepki veren modeller ama tipik kontrast oranları IPS'in 3 katı daha iyi olduğu için genel görüntü deneyimi anlamında ileri seviyedeler. Samsung da panelleri hızlı tepki verecek hale getirmek için geliştirince bu şekilde tarama çizgisi problemleri ortaya çıkıyor. G65B serisi Neo G7 2020 serisinin devamı niteliğinde ve Samsung'un yabancı forumlarında konuşulduğu gibi bu çizgi her modelde görülmesi olağan bir problemdir, ama biz bunu geliştirdik önceden her renkte görülebiliyorken şimdi sadece turuncu ve mavi renge sabitledik diyorlar. Yani başınıza gelmesi olağan ama rahatsız eder mi bilemem ben çok rahatsız olmadım.

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Hocam yanlış bilmiyorsam VA paneller doğası gereği koyu renklerde çok yavaş tepki veren modeller ama tipik kontrast oranları IPS'in 3 katı daha iyi olduğu için genel görüntü deneyimi anlamında ileri seviyedeler. Samsung da panelleri hızlı tepki verecek hale getirmek için geliştirince bu şekilde tarama çizgisi problemleri ortaya çıkıyor. G65B serisi Neo G7 2020 serisinin devamı niteliğinde ve Samsung'un yabancı forumlarında konuşulduğu gibi bu çizgi her modelde görülmesi olağan bir problemdir, ama biz bunu geliştirdik önceden her renkte görülebiliyorken şimdi sadece turuncu ve mavi renge sabitledik diyorlar. Yani başınıza gelmesi olağan ama rahatsız eder mi bilemem ben çok rahatsız olmadım.
Sağolun hocam bilgilendirme için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,574
Üyeler
171,602
Son üye
hibna
Top Bottom