Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Çağrı Yıldız
Hocam test programı yok. Aşağıdaki video ile kendi kanaatinizle test etseniz yeterli. İki monitörün de hdr ayarlarında en yüksek parlaklığı yüksek ayarlayıp deneseniz çok iyi olur.

2 monitöründe parlaklığını fulledim ayrıca en yüksek parlaklıkları aktif ettim. G85SB oled kesinlikle hdr da daha iyi performansa sahip ateşin canlılığını o kadar iyi veriyor ki her kademede ne kadar ısındığını görebiliyorsunuz. G61SD de doygunluk ve siyahlarda çok iyi ama maalesef G85SB kadar parlaklığa ulaşamıyor.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Samet Albayrak
Gençler bu monitör hdr açınca ne kadar tüketim yapıyor baktınızmı. Bende msi 27 g274qpf var hdr açınca pc kasası kadar tüketim yapıyor :D

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mert
Gençler bu monitör hdr açınca ne kadar tüketim yapıyor baktınızmı. Bende msi 27 g274qpf var hdr açınca pc kasası kadar tüketim yapıyor :D
Hdr yi aç ama windows ayarlarında %40 da tut hocam o yetiyor illa %100 olacak diye bişi yok ki 100 yapsanda aşırı beyaz ton oluyor renk algısı bozuluyor

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Samet Albayrak
Hdr yi aç ama windows ayarlarında %40 da tut hocam o yetiyor illa %100 olacak diye bişi yok ki 100 yapsanda aşırı beyaz ton oluyor renk algısı bozuluyor
Sanırım %40 ta geliyor zaten. Tam detaylı ölçmedim ama hdr açınca iki kat elektrik yakıyor . 100 watt üstü bir tüketim bence monitör için çok fazla .

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Berkay Ocakcı
2 monitöründe parlaklığını fulledim ayrıca en yüksek parlaklıkları aktif ettim. G85SB oled kesinlikle hdr da daha iyi performansa sahip ateşin canlılığını o kadar iyi veriyor ki her kademede ne kadar ısındığını görebiliyorsunuz. G61SD de doygunluk ve siyahlarda çok iyi ama maalesef G85SB kadar parlaklığa ulaşamıyor.
O G61SD modeli G60SD'ye nazaran sadece yenileme hızında değil HDR peak parlaklığında da kısıntıya uğramış. Ben de sizin gibi hatırlıyordum çünkü G85SD kullanırken çok parlak gelmişti bu monitörde o kadar parlaklık görememiştim ama yan yana test etme şansım olmamıştı. Teşekkürler.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Samet Albayrak
Yok kanka %0 ila %100 arasından seçebiliyorsun

%40 dan başlamıyor
Evet hocam onu demek istemedim zaten. Windows üzerinden HDR'yi açtığımızda otomatik %40 geliyor onu demek istedim neyse hocam işin özü bende 7800x3d işlemci ve 7900xt ekran kartı var. bendeki monitör HDR açık iken neredeyse bilgisayarım kadar enerji tüketiyor :D

Konuda bahsedilen oled monitörde ise max 140 watt diyor bana göre buda çok.. Hdr açtığınızda neredeyse buna yakın watt ları sürekli çekmesi bence gereksiz bir enerji tükeyimi.

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mert
Evet hocam onu demek istemedim zaten. Windows üzerinden HDR'yi açtığımızda otomatik %40 geliyor onu demek istedim neyse hocam işin özü bende 7800x3d işlemci ve 7900xt ekran kartı var. bendeki monitör HDR açık iken neredeyse bilgisayarım kadar enerji tüketiyor :D

Konuda bahsedilen oled monitörde ise max 140 watt diyor bana göre buda çok.. Hdr açtığınızda neredeyse buna yakın watt ları sürekli çekmesi bence gereksiz bir enerji tükeyimi.
Ya günde 3-4 saat oynuyorsan kafi de ne yapıcaksın kanka günde 12 saat açık mı kalıcak zararlı zaten o kadar açık kalması

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Samet Albayrak
Ya günde 3-4 saat oynuyorsan kafi de ne yapıcaksın kanka günde 12 saat açık mı kalıcak zararlı zaten o kadar açık kalması
orası öylede ben takıntııyım hocam :D 140 watt çeken laptoptan bilgisayara geçtik. Şimdi monitör eski laptop kadar enerji çekmesi hoşuma gitmedi :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,256
Üyeler
170,331
Son üye
shapes81
Top Bottom