Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
berke erzan
Hocam sorun yaşayanların çoğunun ekran kartı düşük. 1050 ekran kartına 2k oled monitor alınması bence mantıklı değil. Ben ürünü dün teslim aldım. Birileri ekran ayarı falan yazmış. Ekran ayarlarıyla oynayınca daha kötü oluyor. Kutudan çıktığı haliyle gayet güzel bence. Fabrikasyon ayarlarına çevirdim ve şuan 10 numara 5 yıldız. Eğer illa renk ayarı yapmak istiyorsanız Beyaz Dengesi ayarına gelip 3-5 tık değiştirebilirsiniz. Zaten ham haliyle 91 puan almış bir monitor. Ayarlarla değişik değişik oynamaya hiç gerek yok
ekran kartının düşüklüğüyle moniyorda sorun olması aynı şey değilki sonuçta görüntüyü veriyor ekran kartı oyun performansı olarak derseniz haklısınızda diğer monitorun paneliyle ilgili sorunları bağlıyacak bir durum değil

Alcoholed

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Tolga
Lg den samsunga geçişte akıcılık farkı yaşadınız mı hocam yukarıdaki yorumlara göre? 240hx ler farklıymış IPS ve Oledde
Valla hocam yaşadım dersem yalan olur. akıcılık farkı nasıl desem bilmiyorum böyle bir yumuşaklık bir rahatlama hissi veriyor yeni monitörde.

kivircix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Mete
Ben bu monitörle birlikte renklere doydum. Gerçekten önceki sayfalarda yazıldığı kadar varmış. Çok net, cam gibi görüntüsü var. Renk kalitesi muazzam. Fakat bir sorum var. Nvidia denetim masasından monitörü 8bitten 10bite çektiğimde renkler soluklaşıyor. Tek bende mi böyle anlayamadım. Eski monitörümde de (G274QPF-QD) aynısı oluyordu. Acaba yazılımsal bir sorun mu yoksa herkeste böyle olup sonradan renk ayarı mı yapılması gerekiyor merak ettim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Sert
Hocam görsel atma şansınız var mı, her renkte gözüküyor mu?
Sadece beyazda ve beyaza yakın renklerde gözüküyor. İade talebi oluşturdum, teknik ekip gelip inceleyecekmiş sonrasında iadeye uygunsa iadesi gerçekleşecekmiş.

Ekler

• 20250320_132056.jpg
    20250320_132056.jpg
    2.3 MB · Hit: 118

Casthrow

80+
Sadece beyazda ve beyaza yakın renklerde gözüküyor. İade talebi oluşturdum, teknik ekip gelip inceleyecekmiş sonrasında iadeye uygunsa iadesi gerçekleşecekmiş.
Anladım hocam geçmiş olsun, umarım uğraştırmadan iade alırlar. Ne kadar süre kullandınız monitörü ilk geldiğinde var mıydı? Ben de dün beyazlarda ve yeşilde dikkatli bakınca görülen dikey çizgilenmeler fark etmiştim ama birkaç kez hdr kapatıp açınca düzeldi gibi şimdilik. İlerleyen zamanlarda sizinki gibi bir problem olur mu diye korkutmadı değil açıkçası.

Arkadaşlar beyaz renkte dikkatli bakınca fark edilen dikey çizgiler var gibi sanki tüm ekranda. Bu OLED'lerde genel olarak mı var yoksa benim ürünümde olan bir kusur mu? Fotoğrafta göstermeye çalıştım çizgileri. Siz de kontrol eder misiniz beyaz renkte

Bu siteden ölü piksel testi yaparken beyaz renkte fark ettim.

Bende oluşan durum

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Sert
Anladım hocam geçmiş olsun, umarım uğraştırmadan iade alırlar. Ne kadar süre kullandınız monitörü ilk geldiğinde var mıydı? Ben de dün beyazlarda ve yeşilde dikkatli bakınca görülen dikey çizgilenmeler fark etmiştim ama birkaç kez hdr kapatıp açınca düzeldi gibi şimdilik. İlerleyen zamanlarda sizinki gibi bir problem olur mu diye korkutmadı değil açıkçası.

Bende oluşan durum
Monitör salı akşam geldi hocam. İlk geldiğinde böyle bir durum yoktu ama grilerde hafif dikey çizgiler vardı, forumda genel bir durum sorun değil denince pek umursamamıştım. Benim yaşadığım şanssızlık mı değil mi bilemem ama eğer ki sizi üzecek bir meblağ ise iade etmenizi öneririm. Misal bu durum 20 gün sonra başıma gelse iade edemeyecektim (şimdi de iade durumu kesin değil, teknik personellerin gelmesini bekliyorum.), servisle uğraşıp duracaktım. Ayrıca belki bunu söylediğim için linç yiyebilirim ancak siyahlar haricinde bana IPS'ten pek farklı gelmedi. Msi mag 256f ile yan yana karşılaştırdığımda bunu gözlemledim. sRGB yüzdesi burda önemli bir etken.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
MamiTheHL1
Bu monitörü kullanıpta mat kaplamayı çıkaran oldu mu? ben monitör geldiği zaman yansıma önleyiciyi çıkarıp parlak oled olarak kullanmayı deneyeceğim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Sert
Bu monitörü kullanıpta mat kaplamayı çıkaran oldu mu? ben monitör geldiği zaman yansıma önleyiciyi çıkarıp parlak oled olarak kullanmayı deneyeceğim
Reddit'te biri yapmış, görüntü ve özellikle yazılar daha parlak ve keskin oldu diyor. Ancak ekran ayna gibi oldu çok parlıyor diye de eklemiş.

Casthrow

80+
Monitör salı akşam geldi hocam. İlk geldiğinde böyle bir durum yoktu ama grilerde hafif dikey çizgiler vardı, forumda genel bir durum sorun değil denince pek umursamamıştım. Benim yaşadığım şanssızlık mı değil mi bilemem ama eğer ki sizi üzecek bir meblağ ise iade etmenizi öneririm. Misal bu durum 20 gün sonra başıma gelse iade edemeyecektim (şimdi de iade durumu kesin değil, teknik personellerin gelmesini bekliyorum.), servisle uğraşıp duracaktım. Ayrıca belki bunu söylediğim için linç yiyebilirim ancak siyahlar haricinde bana IPS'ten pek farklı gelmedi. Msi mag 256f ile yan yana karşılaştırdığımda bunu gözlemledim. sRGB yüzdesi burda önemli bir etken.
sRGB konusunda çok haklısınız hocam bundan önce %120 sRGB oranına sahip IPS panel MSI G271 kullanıyordum ve 2 monitörü yan yana koyduğumda siyahlarda inanılmaz bir fark var ama diğer renklerde ips çok da kötü gözükmüyor hatta idare eder, siyahlardaki fark diğer renklerde kesinlikle yok. MSI G274QPX modeline geçiş yapmayı düşünüyordum 9.5-10k fiyatlarına düştüğü zaman ama o aralar kaçırdım ve sonrasında zamlandı şimdi de 15k bandında fiyatı durum böyle olunca biraz daha fazla verip OLED'e geçtim hem sRGB oranı yüksek istediğim gibi hem yeni bir panel tipine geçmiş oluyorum hem de 0,03 ms diyerek. MSI G274QPX şuanda da 10k bandında olsaydı iade edip ona geçmeyi düşünebilirdim ama bu fiyattayken iade etmeyeceğim 15k çok yüksek. Bu şekilde kullanmaya devam etmek riskli bir durum ama bir sorun çıkmaz umarım, birkaç gün daha yoğun şekilde takip edeceğim monitörü bir sıkıntı oluşacaksa umarım bu aralıkta oluşur attığım durum gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Berkay Ocakcı
Hocam geçmiş olsun öncelikle. Güncel TN hariç tüm paneller renk konusunu çoğunlukla çözdü. Bazı IPS monitörler quantum dot ile çok canlı ve doygun renklere erişebiliyor, VA paneller doğası gereği renkleri çok doygun verebiliyor. Ama her panelin de olumsuz kısımları var. Ben de iki farklı oled model kullandıktan sonra IPS ve VA panelli modeller kulladım. Kullanırken de arka planda sürekli kıyaslıyordum aslında fena değilmiş ya, aslında kullanılırmış ya falan diye ama günün sonunda bu ürünü 17000 civarına alabileceğimi gördüğümde inanın hiç tereddüt etmedim. Çünkü bir kere oled deneyimini yaşayınca erişme imkanı olursa erişiyorsunuz.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Alper
Gereksiz pahalı bir ürün. Bunun yerine lg 27gr83q tercih edebilirsiniz. 2k 240hz 10bit verebiliyor ikisi de. Lg nin hdmi sürümü daha güncel ve konsollarda daha iyi. Rtings karşılaştırmasına bakabilirsin. Dell modelin paneli de parlak kaplama var mat değil bilginize. Ve ara ara fiyatı 16 17binlere düşüyor. Son olarak öneriğim lg 27gr83q modelinden konudaki oled monitöre geçtim. Kıyas yapamıyorum çok farklı dünyalar. Lg modelde 400nit parlaklığın yaklaşık yüzde 40seviyede kullanırken samsung 250nitin yüzde 50 kadarını kullanıyorum. Fazla fazla yeterli parlaklığı var.
peki hocam şu oled model hakkında bir kaç video izledim ve panel yanma vs gibi sorunlardan bahsettiler çok uzun ömürlü olmuyor ve özel ilgi istiyor vs diye doğru mu
Hocam düşük ms için zaten yine oled tercih edilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Sert
Reddit'te biri yapmış, görüntü ve özellikle yazılar daha parlak ve keskin oldu diyor. Ancak ekran ayna gibi oldu çok parlıyor diye de eklemiş.
Güncelleme:

Teknik personeller geldi, incelediler ve panel arızası dediler. Değişim/iade için rapor dolduruldu birkaç gün içinde merkez onaylayıp iade veya değişim yapacaklarmış. O zaman da monitörü almaya geleceklermiş. Aklında bu konuda soru işarei olanlar için yazmak istedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,256
Üyeler
170,331
Son üye
shapes81
Top Bottom