7500F işlemci 90 derece

Emin olmamakla beraber olabilir hocam faz beslemesind bakmanız gerek
AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHZ 5.GHZ 32MB 6C/12T 65W AM5 ZEN 4-Tray
Biostar A620MS AMD AM5 DDR5 5600 HDMI DP M2 Matx
Crucial Pro 16GB 5600Mhz DDR5 CP16G56C46U5T
ASRock Radeon RX9060XT Challenger OC 16GB GDDR6
TwinMOS 1TB M.2 PCIe NVMe SSD NVMe1TB2280AP TLC 3DNAND
XPG Lander 500 650W 80+ 4x120mm Rainbow Kasa Siyah
Benim sistem bu sizin anakart,ram,kasa daha iyi soğutma açısından yetersiz kalıyorda olabilir belki benim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cano sen şu yazım kurallarını bi öğren be artık, seni forumda aylar önce gördüm o zamandan beri değişmemişin hala rastgele büyük harf küçük harf kullanıyom dostum ya mdmmddçş
o arkadaş korkuttu benı :D pc bileşenleri konusunda cahilim 8 yıldır 1050 ti laptop kullandım bugun kasalı pc aldım bi bilgimde yok biraz kızdı bana asfkasşfasf

Benim sistem bu sizin anakart,ram,kasa daha iyi soğutma açısından yetersiz kalıyorda olabilir belki benim

o arkadaş korkuttu benı :D pc bileşenleri konusunda cahilim 8 yıldır 1050 ti laptop kullandım bugun kasalı pc aldım bi bilgimde yok biraz kızdı bana asfkasşfasf
Cam açıkta kullanabilirsiniz ben o şekilde yaptım hocam

Cano sen şu yazım kurallarını bi öğren be artık, seni forumda aylar önce gördüm o zamandan beri değişmemişin hala rastgele büyük harf küçük harf kullanıyom dostum ya mdmmddçş
DGADFGDFIUGHADJFKGHJKADFGHKJADFHGUDAKFHGKU

Hocam,
Bende OKB var ama buna rağmen yazım şeklim beklenen gibi değil. Normalde OKB’li biri düzgün yazmalı, ama bende tam tersi 😅 Cidden çoğu insandan çok farklıyım gibi hissediyorum, belki de %99 insanla bambaşkayım ama yine de ortak yanlarımız var 😆

Bende olay şöyle işliyor:
Bir şeyi düşünerek yazıyorsam, yani ne yazacağımı unutup tekrar hatırlamaya çalışıyorsam falan → büyük harf kullanırım.
Ama sohbet eder gibi aklıma ne gelirse hızlıca yazıyorsam → küçük harf kullanırım.
Küçük harfle uzun yazdıysam = hiç durmadan çok hızlı yazmışımdır.
Büyük harf varsa = yavaş yazmışımdır, düşünerek ve zorlanarak.
Niye böyle bilmiyorum, belki de konu başka bir şey 🤷‍♂️

Bi' de bazen capslock açık kalıyor 😅 eğer kelimenin ortasında büyük harf varsa ya fark etmemişimdir ya da üşenmişimdir sdgsgsdg 😂

Yazarken genelde 6 parmak kullanıyorum (5-8 arası değişiyor), harfin uzaklığına ve kelimenin uzunluğuna göre. Sol elim tam çalışıyor, sağ eldeyse serçe ve yanındaki pek aktif değil. Daha anaokuluna gitmeden bilgisayar kullanıyordum, 6. sınıfta kodlamaya başladım. Artık hayatımın bir parçası bu işler 😄

Notlar:
  • Kodlama yaparken bu durum hiç olmuyor, her şeyi doğru yazıyorum çünkü hata veriyor yoksa. Küçükken kesme işareti ve eklerde nasıl kullanılır bilmiyordum, şimdi biliyorum ama zihnim eski alışkanlıkla yazıyor hâlâ 😂
  • Aula F75 ve %75 İngilizce klavye kullanıyorum. Kodlama dili İngilizce olduğu için elim alışsın diye klavyeyi İngilizce modda bıraktım. Türkçe karakterler olmayınca bazı yazdıklarım anlamsız olabiliyor 😅

Hocam Tavsiyeni Varmi Nasil Duzeltirim bunu vallaha bende artik gicik kaptim kendimden biktim usandim Acill Tavsiye Verin Lutfennnn !!!

Son düzenleme:
90 derece bu işlemci için değil ben doğru bir havalandırma, tepe soğutucu ve en önemlisi olarak termal macunun doğru kullanım şekli ile sürerek hiç bir zaman bu sıcaklık derecelerine ulaşmadım. Bence bir termal macunu yenile az ve iyi bir şekilde sürersen problemin ortadan kalkar.

Emin olmamakla beraber olabilir hocam faz beslemesind bakmanız gerek
yok hocam Biostar'in ozelliklede AM5 Serisinde Fazlari vs. genelde o modeldeki Atiyom A620'de giris segmentse orta segment orta segmentse en ust segmentlerle r ile kapisiyor falan tabi bunlari o modellerde yoksa 620 iken 650 ile kapismiyor
Yani Faz Ile Alakli oldugunu Dusunmuyorum Ayrica Gigabyte'in en dandik S2H Modelleri bile bu kadar isinmiyor hocam % 4 kullanimda 69 derece Hic ama Hic Normal degil helede DeepCool 4 bakir borulu AK400 gibi Bir Sogutma ile bu sogutma tam hatirlamiyorum benzer bir modelide olabilir 2 farnli vs. her neyse giris seviye sivi sogutmalardan bile daha iyiydi

Yani bence Arkadas Macunu Sikarken vs. bir hata yapti ya Tam temizlemedi Ya cok ama cok kalitesiz veya kurumus olmus macunu sikti Hatta belki Uzerindeki Jelatini bile sokmemis olabilir SDFGSGSGSDFG (tabi isin espiris o kizmasin sonra XD) Neyse Yada Sogusun Diye Cok fazla Thermal macun sikarak kalin bir tabaka yapmis olabilir bildiginiz gibi aksine thermal macunu yuzeyi kaplayacak kadar ama ince bir kalinlik olacak sekilde sikmamiz gerek fazlasi zarar belkide sogutucuyu tam takamamis sikmamis oolabilir vs. vs.

Yok Hocam Acelem Vardi Rust indirimi bitecekti 1 Saat falan kalmisti hesap vs. ayarlayip atm'ye vs. gidip karta para yukleyip gelip oyunun almam lazinmdi o yuzden gittim XD (Ama yani hocam kizsamydimda haksiz sayilmazdim bene yani tamam pc konusunda biri cahil olabvilir ama yani acikca islemci %70-%100 arasinda bir kullanim degerine ciktiginda gorev yoneticisinin yan tarafin'da da HWINFO Acik iken normal bir ekran goruntusu alip atmanizi Istedim O kadar XD)

90 derece bu işlemci için değil ben doğru bir havalandırma, tepe soğutucu ve en önemlisi olarak termal macunun doğru kullanım şekli ile sürerek hiç bir zaman bu sıcaklık derecelerine ulaşmadım. Bence bir termal macunu yenile az ve iyi bir şekilde sürersen problemin ortadan kalkar.
bende oyle dusunuyorum ya tam fani vs. monte etmedi ya jelatini vs. uzerinde birakti yada cok kotu sikti macunu klasik halktaki ne kadar fazla o kadar iyi mantigiyla kalin sikmis olabilir ADSGSDG

Son düzenleme:

Hocam konu sahibi benim bir arkadaş daha yazıp yardım istemişti ama ben yorumu bana yaptınız farz ediyorum yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle benim sıkıntım resimde paylaşacağım işlemcinin full %100 performans ile çalışması ve o.c açık olduğu için sürekli yüksek frekans ta çalışması arkadaşların tavsiyesi üzerine cpb yi kapatınca benim sorunum çözüldü şu anda maksimum 57 dereceyi görüyorum

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    36.7 KB · Hit: 9
DGADFGDFIUGHADJFKGHJKADFGHKJADFHGUDAKFHGKU

Hocam Halbuki OKB Var bende neden boyle oluyor emin degilim yani ne bilim normalde okb olan bun ataktii duzgun yazmali ama bende oyle degil cok farkli ben niyeyse genel olarak cogu insandan fakliyim muhtemelen duinyanin %99 farkli'yim tabi ortak noktalarimiz var XD

Bende O olay Soyle isliyor Eger bir seyi dusunurek yaziyorsam vs. buyuk harf vs. kullanirim mesela ne diyecegimi unuttugum ve tekrar hatirlamaya calistigim yerlerde vs. ama aksine hizlica aklima geleni sohbet ediyormus gibi yazarsam o zaman Kucuk Harfler Ile yazarim Cok degisik bende ayrica eger kucuk harfle uzun bir sey yazdiysam bu hic durmadan cok hizli yazdim demek ama buyuk harf kullaniyorsam bu yavas yaziyorum demek o'da yazilmasi zor klelimelerde veyaa ne diyecegimi bilmedigim'de ve dusundugumde vs. oluyor ben'de bilmiyorum Belkide sorun farklidir

he bide Bazen Capslock Acik kaliyor eger kucuk harf ile baslayip buyuk harfler ile kelime yaziyorsam demkki capslock acik kalmis fark etmemisim fark ettiysemde duzeltmeye usenmisim dgsdgadsgdfgdfg

Ayrica Hocam mimimum 5 max 8 Parmak ortalama 6 parmak kullaniyorum yazarken durtuma bagli harfin uzakluigina yazaccagim kelimenin uzunluguna vs. bagli sol elin tamami calisiyor genelde sag elde ise serce ve yanindaki haric calisiyor diyebilirim herhalde daha anasinifdina gitmeden once bilgisayar kullanmaya basladigim 6 sinifta kodlamaya/yazilima basladigim icin yani artik hayatimin bir parcasi oldugu icin XD

Notlar:

-Kodlama yaprken Asla Bu Olmuyor Olmasi gerektigi gibi yaziyorum zaten aksi takdirde hata aliyorum o yuzden zihnim nedense boyle alismis mesela bu isaretin ' yani kesme isaretinin'de nerede kullanilacagini'da bilmiyordum kuckiken suan biliyorum ama zihnim kucukken boyle alistigi icin artik her da de lar vs. hiibi eklerde kullaniyorum DSGFSDGSDFG

-Aula F75 ile beraber %75 Ingilizce klavye ye gectigim icin ve kodlama dilide ingilzice oldugu icin kodlama vs. yaparken daha rahat olsun elim alissin malum turkce karakter yok en onemlisi isaretler ya farkli yada yerleri degisik vs. diye dsundugum icin Ingilzice (ABD) Modunda kullanmaya devam ediyorum bu yuzden yazdiigm bagzi seyler anlasilamiyabiliyor turkce karakter olamdigi Icin

Hocam Tavsiyeni Varmi Nasil Duzeltirim bunu vallaha bende artik gicik kaptim kendimden biktim usandim Acill Tavsiye Verin Lutfennnn !!!
Knkm hatırlattığıma pişman oldum makale yazmışsın ya dödöldls ulan harfleri düzeltmişin bu sefer yazdığın kelimenin mealini anlayamıyoruz dkkfkslsk ulan ya akşam akşam güldürdün beni

yok hocam Biostar'in ozelliklede AM5 Serisinde Fazlari vs. genelde o modeldeki Atiyom A620'de giris segmentse orta segment orta segmentse en ust segmentlerle r ile kapisiyor falan tabi bunlari o modellerde yoksa 620 iken 650 ile kapismiyor
Yani Faz Ile Alakli oldugunu Dusunmuyorum Ayrica Gigabyte'in en dandik S2H Modelleri bile bu kadar isinmiyor hocam % 4 kullanimda 69 derece Hic ama Hic Normal degil helede DeepCool 4 bakir borulu AK400 gibi Bir Sogutma ile bu sogutma tam hatirlamiyorum benzer bir modelide olabilir 2 farnli vs. her neyse giris seviye sivi sogutmalardan bile daha iyiydi

Yani bence Arkadas Macunu Sikarken vs. bir hata yapti ya Tam temizlemedi Ya cok ama cok kalitesiz veya kurumus olmus macunu sikti Hatta belki Uzerindeki Jelatini bile sokmemis olabilir SDFGSGSGSDFG (tabi isin espiris o kizmasin sonra XD) Neyse Yada Sogusun Diye Cok fazla Thermal macun sikarak kalin bir tabaka yapmis olabilir bildiginiz gibi aksine thermal macunu yuzeyi kaplayacak kadar ama ince bir kalinlik olacak sekilde sikmamiz gerek fazlasi zarar belkide sogutucuyu tam takamamis sikmamis oolabilir vs. vs.

7500f ingiriş seviye anakartlar besleyebiliyor hocam bence ondan değil
hocam tekrar rahatsız ediyorum benım kasama anakartıma uyumlu soğutucu nasıl bulup alabilirim az önce 1800tl geldi onunla bi soğutucu cekeyim

hocam tekrar rahatsız ediyorum benım kasama anakartıma uyumlu soğutucu nasıl bulup alabilirim az önce 1800tl geldi onunla bi soğutucu cekeyim
Hocam Senin Sogutucun Zaten Cok iyi yani geyet yeterli sorun sogutucun degil Ya Bilgisayarda yaptigin bir ayar yada termal macun surme seklin kalin ve bol ve yanlis veya yanlis surmus olabilirsin veya jealatini vs. sokemyi unuttun yada Sogutucuyu tam takmadin Yani Sogutucunun Bozuk Olma Ihtimali En son ihtimal XD

Knkm hatırlattığıma pişman oldum makale yazmışsın ya dödöldls ulan harfleri düzeltmişin bu sefer yazdığın kelimenin mealini anlayamıyoruz dkkfkslsk ulan ya akşam akşam güldürdün beni
Hocam Mealini Neden Anlamdiginizi En sonda Belirtmistim Oysaki SDAGFASGDSFG ama ozet gecmek gerekirse Artik %75 iniglizce klavye kullaniyorum bazi nedenlerden oturu turkce modu kullanmiyorum bu yuzden turkce karakter vs, yok bu yuzden anlasilmiyor XD

Makaleye gelince OKB'den olsa Gerek Kendimi aciklama Hissiyati duyuyorum ve detaylarada cok takiliyorum o yuzden uzun olmus

ChatGPT ile duzelttim ve cok daha kisa yaptim istersen bak bi ASDGSDFGDSFGHDA

Son düzenleme:
Hocam Senin Sogutucun Zaten Cok iyi yani geyet yeterli sorun sogutucun degil Ya Bilgisayarda yaptigin bir ayar yada termal macun surme seklin kalin ve bol ve yanlis veya yanlis surmus olabilirsin veya jealatini vs. sokemyi unuttun yada Sogutucuyu tam takmadin Yani Sogutucunun Bozuk Olma Ihtimali En son ihtimal XD

Soğutucu bende var ben çözdüm 2 kişi olunca aynı forma 90 derece sıkıntısı olan kişiler karıştı arkadaşta stok fan var

Hocam Mealini Neden Anlamdiginizi En sonda Belirtmistim Oysaki SDAGFASGDSFG ama ozet gecmek gerekirse Artik %75 iniglizce klavye kullaniyorum bazi nedenlerden oturu turkce modu kullanmiyorum bu yuzden turkce karakter vs, yok bu yuzden anlasilmiyor XD

Makaleye gelince OKB'den olsa Gerek Kendimi aciklama Hissiyati duyuyorum ve detaylarada cok takiliyorum o yuzden uzun olmus

ChatGPT ile duzelttim ve cok daha kisa yaptim istersen bak bi ASDGSDFGDSFGHDA
gamegarajdan hazır sistem aldım ben takmadım soğutucuyu felan.

Geri