Allah gerçekten var mı?

dün akşam düşünemişim :( kırıcı olmuş olabilir
Peki ben sana bir şey sorayım kendi içinde sen nerdesin ? Bedeninden bahsetmiyorum. Bedenin içinde sen neredesin ? Senin bir varlığın var ruhun var. Youtube'da kerem önder'in bu konuyla ilgili videoları ve kanıtları var. Bu arada Kuran değiştirilmiş diyorsun ;

Gir bak bakalım 1370 yıllık Kuran'ın bir harfi bile değişmiş mi ?

Peki ben sana bir şey sorayım kendi içinde sen nerdesin ? Bedeninden bahsetmiyorum. Bedenin içinde sen neredesin ? Senin bir varlığın var ruhun var. Youtube'da kerem önder'in bu konuyla ilgili videoları ve kanıtları var. Bu arada Kuran değiştirilmiş diyorsun ;

Gir bak bakalım 1370 yıllık Kuran'ın bir harfi bile değişmiş mi ?
teşekkür ederim bi araştırıyım bu konuyu ama şöle diyim arap ülkelerindeki kutsal kitaba bakıyorum mealina bide türkiyedekine bakıyorum aynı değil kafam karıştı

teşekkür ederim bi araştırıyım bu konuyu ama şöle diyim arap ülkelerindeki kutsal kitaba bakıyorum mealina bide türkiyedekine bakıyorum aynı değil kafam karıştı
Kardeş meal diyorsun. Meal'in anlamı kırpmak,eksiltmek demektir. Hiç bir dil birbiriyle aynı değilki hepsinden aynı meal çıksın. Örneğin ingilizcede where are you from ? Bunu çevirelim türkceye; nerelisin ? Memleket neresi ? Diye çevirsek ikiside doğru çeviri olur. Bu en basit örnek

Siz kendinizce mantıklı şeyler söylediğinizi düşünüyorsunuz, o kadar kanıt varken yanlış yöne kendinizi çeviriyorsunuz.Bizlerin yanıldığını düşünüp. Kendinizin doğru olduğunu söylüyorsunuz bize diyorsunuz ya kanıtınız varmı peki bende size soruyorum Allahın olmadığına dair kanıtınız varmı ?. Peki sizin dediğiniz doğru ise size göre herkes gibi yok olur diye düşünürsünüz, Peki bizim dediğimiz doğruysa? Yaradanın eğer sen beni tanımadıysan bende seni tanımıyorum demesinden korkmuyormusunuz. Peki Galaksimizde nokta kadar olmayan dünyamızı yaratan Allah varsa, okadar güçlü yaradan gazap etmesinden korkmuyormusun.
Vakıa Süresi :
Toprağa attığınız Tohumu hiç Düşünüyormusunuz ?
Onu bitiren siz misiniz? Yoksa biz miz)
Eğer biz dileseydik onu kupkuru çöp haline getirirdik.
O zaman siz şaşar kalırdınız ve borç altına girdik.
Doğrusu Rızkımızdan Yoksun Bırakıldık. Derdiniz...
İçtiğiniz suya baktınız mı?
Onu Buluttan indiren sizmisiniz? Yoksa Bizmiyiz?
Dileseydik onu acı bir su yapardık
Öyleyse niçin şükretmiyorsunuz
Yaktığınız ateşi hiç düşünmedinizmi?
onun ağacını yaratan sizmisiniz yoksa bizmiyiz
Biz onu bir ibret ve ihtiyacı olana bir meta kıldık.
Öyleyse büyük rabbinin adını tesbih et

Bu söyler insan sözleri değdir. Ki okuma yazmayı bilmeyen birisinin yazacağı şeyde değil.

Allah adaletli davrananı iyi iş yapanı affeder ve ona ödüller vereceğini vaad eder.
Kötü iş yapan başkasının hakkını yiyen, Allahın emirlerini inkar eden ve onu yok sayana açıkça ateşle cezalandıracağından söz eder.
Hiç iyiyle kötü bir olurmu, Haklı ile haksız bir olurmu, Güçlü ile Güçsüz bir olurmu

Son düzenleme:
Dünyayı bir yana bırak koskoca evren uzay boşluğu galaksi keşfedilmeyen görülmeyen yerler falan filan milyonlarca milyarlarca şeyin kendiliğinden oluştuğuna inanıyorsan devam et ne diyim sen gel sağlam bir şahadet getir git bi abdest al bi namaz kıl , sure bilmiyorsan namazdan önce sure öğren hatta her şeyden önce islam dinini araştır pamuk gibi olursun :)
Müslümanım dünyanın top gibi savrulduğu ve evrenin boşluk olduğuna inanmıyorum. Ben paint ile daha gerçekçisini çizerim xd

Müslümanım dünyanın top gibi savrulduğu ve evrenin boşluk olduğuna inanmıyorum. Ben paint ile daha gerçekçisini çizerim xd
evet çok fazla şey var mesela nasanın sputnik 1957 de uzaya gittiğini inanmıyorum şahsen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1957 deki teknolojiyle uzaya gitmek yani yalan bence !

Sen onlara sor bide

Eğer müslümanlar puta inanmıyorsa o zaman Hacc zamanı Taşın şeytan olduğuna neden inanıp şeytanı taşlamaya başlıyorlar?

Taşın şeytan olduğuna inanmak bile putperestlik değil mi?
O şeyi İslam'dan sayma zaten.Birileri uydurmuş öylesine insanlar da ***** gibi yapıyor.Gercek İslam kuran islamcılığıdır.Ama müslümanların çoğu,kuran ayetleri varken hadislerin ve hocaların peşlerinde koşuyorlar.İslamı düzgün yaşamak için hadislere ihtiyaç yok

Diyanetin çevirisinde hata yok. Elmalı Hamdi Yazır Bey'in çevirisiyle karşılaştırırsanız hata olmadığını göreceksiniz.
Sen npc'sin anladım ben seni.Valla bak başka bir şey olamazsın sen

evet çok fazla şey var mesela nasanın sputnik 1957 de uzaya gittiğini inanmıyorum şahsen

1957 deki teknolojiyle uzaya gitmek yani yalan bence !
Kanka bu dediklerinden sonra seninle nasıl tartışabilirim, sana Allah'ın varlığını nasıl anlatabilirim? Ne yapsam kafana almamak için direteceksin.

O şeyi İslam'dan sayma zaten.Birileri uydurmuş öylesine insanlar da ***** gibi yapıyor.Gercek İslam kuran islamcılığıdır.Ama müslümanların çoğu,kuran ayetleri varken hadislerin ve hocaların peşlerinde koşuyorlar.İslamı düzgün yaşamak için hadislere ihtiyaç yok

Sen npc'sin anladım ben seni.Valla bak başka bir şey olamazsın sen
Nebe 33'ü yalanlayan, ayetleri kafasına göre yorumlayan, hadisler yalandır kesinliği yoktur diyip Kuran'da namazın kılınması vs. detaylı yazar diyen birisi npc değil biz npcyiz ha :) 1 gün geçti bekliyorum ayetleri atmanı madem npcyim at dediğin ayetleri de haklı olduğunu kanıtla :) hatırlayamadın değil mi hala :)

Nebe 33'ü yalanlayan, ayetleri kafasına göre yorumlayan, hadisler yalandır kesinliği yoktur diyip Kuran'da namazın kılınması vs. detaylı yazar diyen birisi npc değil biz npcyiz ha :) 1 gün geçti bekliyorum ayetleri atmanı madem npcyim at dediğin ayetleri de haklı olduğunu kanıtla :) hatırlayamadın değil mi hala :)
Bekleme hiç.Atmayacagim çünkü.Ve Kuran'da bir kelime birden fazla anlam içerebilir zaten.Ben senin dediğini yalanlıyorum.Ve hadisler yalandır.Kesinligi yoktur.O bu şu zinciri falan diye insanları kandırmaniza gerek yok

Çok merak ediyorsan aç kuranı bak.Sadece bana inmedi sonuçta.Zaten ben de hatırlamak için kurana bakacağım.Ben bakana kadar kendin merak ediyorsan bak.
Namazda sadece kıyam,rüku ve secde hareketleri yazar
Abdestte sadece yüz,el ve kol, başı mes etmek ve ayakları yıkamak var
Namaz vakitlerinde de kelime olarak sadece Sabah,öğle ve akşam yazıyor.Git bak banane

Son düzenleme:
Şahsi düşüncem Tanrı var ama dinler yalan incil kaç defa değişti örnek olarak padişah kuranı değiştiriyor değiştirdiğini kişiyi infaz ediyor delil ortadan kalkıyor ben neye inanayım yani şimdi sizce
Padişah değiştirip tüm bilenleri infaz ediyorsa sen nerden biliyorsun bunu

Siz kendinizce mantıklı şeyler söylediğinizi düşünüyorsunuz, o kadar kanıt varken yanlış yöne kendinizi çeviriyorsunuz.Bizlerin yanıldığını düşünüp. Kendinizin doğru olduğunu söylüyorsunuz bize diyorsunuz ya kanıtınız varmı peki bende size soruyorum Allahın olmadığına dair kanıtınız varmı ?. Peki sizin dediğiniz doğru ise bende sizin gibi yok olur giderim, Peki bizim dediğimiz doğruysa? Yaradanın eğer sen beni tanımadıysan bende seni tanımıyorum demesinden korkmuyormusunuz. Peki Galaksimizde nokta kadar olmayan dünyamızı yaratan Allah varsa, okadar güçlü yaradan gazap etmesinden korkmuyormusun.
Vakıa Süresi :
Toprağa attığınız Tohumu hiç Düşünüyormusunuz ?
Onu bitiren siz misiniz? Yoksa biz miz)
Eğer biz dileseydik onu kupkuru çöp haline getirirdik.
O zaman siz şaşar kalırdınız ve borç altına girdik.
Doğrusu Rızkımızdan Yoksun Bırakıldık. Derdiniz...
İçtiğiniz suya baktınız mı?
Onu Buluttan indiren sizmisiniz? Yoksa Bizmiyiz?
Dileseydik onu acı bir su yapardık
Öyleyse niçin şükretmiyorsunuz
Yaktığınız ateşi hiç düşünmedinizmi?
onun ağacını yaratan sizmisiniz yoksa bizmiyiz
Biz onu bir ibret ve ihtiyacı olana bir meta kıldık.
Öyleyse büyük rabbinin adını tesbih et

Bu söyler insan sözleri değdir. Ki okuma yazmayı bilmeyen birisinin yazacağı şeyde değil.

Allah adaletli davrananı iyi iş yapanı affeder ve ona ödüller vereceğini vaad eder.
Kötü iş yapan başkasının hakkını yiyen, Allahın emirlerini inkar eden ve onu yok sayana açıkça ateşle cezalandıracağından söz eder.
Hiç iyiyle kötü bir olurmu, Haklı ile haksız bir olurmu, Güçlü ile Güçsüz bir olurmu
Yalansa bende yok olur giderim diye iman olmaz iman teslimiyettidir. Altarnatif aranmaz islamı öğrenmek istiyorsan İslamın farzlarına başla namazını kıl Eğer Allah'a bir adım atarsan oda sana 1000 adım atar iman İslamı yaşayınca kemâle erer. Allah sana öyle şeyler gösterirki İmanın tas tamam olur.

Yalansa bende yok olur giderim diye iman olmaz iman teslimiyettidir. Altarnatif aranmaz islamı öğrenmek istiyorsan İslamın farzlarına başla namazını kıl Eğer Allah'a bir adım atarsan oda sana 1000 adım atar iman İslamı yaşayınca kemâle erer. Allah sana öyle şeyler gösterirki İmanın tas tama
Yalansa bende yok olur giderim diye iman olmaz iman teslimiyettidir. Altarnatif aranmaz islamı öğrenmek istiyorsan İslamın farzlarına başla namazını kıl Eğer Allah'a bir adım atarsan oda sana 1000 adım atar iman İslamı yaşayınca kemâle erer. Allah sana öyle şeyler gösterirki İmanın tas tamam olur.
Yav kardeşim sen bundan böyle anladıysan helal olsun sana ya hiç bir şey demiyorum. Sen böyle söyleyerek mi İmana yönlendireceksin hatta, insanları farz olan ibadetleri yönlendireceksiniz. Daha yürümeden koşturacaksınız. Sizin gibiler yüzünden insanları Allahtan uzaklaştırıyorsunuz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,986
Üyeler
186,702
Son üye
Warque
Geri