Performansları aynı olan AMD ve Nvidia Kartlarda Tercih sebebi neden NVİDİA ?

Taichi ve red devil modelini astral yerine tercih ederim. Nitro+ da aynı sekil ama Sapphire suan kötü ilerliyor bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pulse ile nitro+ yakın kartlar
zaten ana olay vram sıcaklıkları ki 9000 serisinde vramlar çok ısınıyor nitro falan farketmeksizin.

Nfs oyunlarıyla sorun yaşayan biri daha vardı bak sanırım oyunlarla ilgili özel bir sorun bu.
umarım oyunla alakalıdır en çok 6000 serisinde olduğunu gözlemledim yabancı kaynaklardan da araştırdığım kadarıyla
tam olarak anlatmak istediğim bu eline sağlık kas gücüyle olmuyor artık.
kas gücünün önemi azalıyor tıpkı baba parası yiyen zengin bebeler gibi oldu bu f.g işi. amd özel olarak afmf2 diye teknoloji sunmuş neden bu nimetten faydalanmıyayım ki

amdnin güzelliğide bu oldu işte kart uzun yıllar 60+fps daha götürecek ama her güzelin dikenide oluyor.

Ultra kaliteli soğutma istersen alırsın knk asrock taichi nitro plus bunlar alt segmentmi
Diyorum ya eskisi gibi olsun çeşitlilik olsun yoksa nitro+'ın nvidia modellerindeki çoğu üst modelden iyi olduğunu biliyorum.

Taichi ve red devil modelini astral yerine tercih ederim. Nitro+ da aynı sekil ama Sapphire suan kötü ilerliyor bence

Pulse ile nitro+ yakın kartlar
Ama radaki fiyat farkıda ona göre pulseyle nitro plus arasında 3 k far var 5080 giriş seviyesiyle msi gamig falan 15 k fiyat farkı var

umarım oyunla alakalıdır en çok 6000 serisinde olduğunu gözlemledim yabancı kaynaklardan da araştırdığım kadarıyla

kas gücünün önemi azalıyor tıpkı baba parası yiyen zengin bebeler gibi oldu bu f.g işi. amd özel olarak afmf2 diye teknoloji sunmuş neden bu nimetten faydalanmıyayım ki

amdnin güzelliğide bu oldu işte kart uzun yıllar 60+fps daha götürecek ama her güzelin dikenide oluyor.
eğer eski bir kart kullanıyorsan fsr4 açık kaynaklı olduğu için istediğin oyunda yine kullanabilirsin yani fsr4 gibi bir nimette mevcut :D

adamlar pulseyi o kadar iyi yapıyor ki nitro+ almak için sebep kalmıyor TANK gibi gözüküyor ve sesi biraz daha iyi o kadar.

Ben farkı gayet iyi hissediyorum. Sözde kalite modunda bile görüntüde ince bir bulanıklık var. O yüzden bu tür teknolojileri asla açmıyorum.
Bu dedikleriniz çoğu teknolojide geçerli eğer 2k monitörünüz varsa dlss quality de bile çoğu oyunda bütün teknolojilerden daha smooth ve seksi bir görüntü verir ama siz dlaa yı açarsanız oyunda muazzam bir şekilde görülür dlss 5 çıktığı zaman ortalığı kavurcak nvidia vram olayınıda hallederse 6000 serisinde ve amd ye kıyasla aynı fiyatlara yaklaşabilirse hiçkimse dönüp amd bile almayacak demedi demeyin

Herkes kendi kullandığı ekran kartını övmeyi seviyor nesnel bilinen şeyleri konuşuyoruz burada dlss ekran kartında olan bir özellik zaten siz nativede bile oynasanız nvidiada çok güzel görüntü alırsınız ama reshade vs rt açın amd de kendi serisine rakip olan nvidia kartlarına göre daha az performans alır ve ölür

En azından ucuz satılıyor amd kartları burada hiçbir lafım yok dümdüz oynayabiliyorsunuz en azından

Son düzenleme:
Bu dedikleriniz çoğu teknolojide geçerli eğer 2k monitörünüz varsa dlss quality de bile çoğu oyunda bütün teknolojilerden daha smooth ve seksi bir görüntü verir ama siz dlaa yı açarsanız oyunda muazzam bir şekilde görülür dlss 5 çıktığı zaman ortalığı kavurcak nvidia vram olayınıda hallederse 6000 serisinde ve amd ye kıyasla aynı fiyatlara yaklaşabilirse hiçkimse dönüp amd bile almayacak demedi demeyin

Herkes kendi kullandığı ekran kartını övmeyi seviyor nesnel bilinen şeyleri konuşuyoruz burada dlss ekran kartında olan bir özellik zaten siz nativede bile oynasanız nvidiada çok güzel görüntü alırsınız ama reshade vs rt açın amd de kendi serisine rakip olan nvidia kartlarına göre daha az performans alır ve ölür

En azından ucuz satılıyor amd kartları burada hiçbir lafım yok dümdüz oynayabiliyorsunuz en azından
Zaten dediklermi tüm teknolojiler için dedim. Saf güç her zaman en güzeli.

9000 serisi Güven konusunda ilk adımlarıydı sanırım 2-3 nesil sonra her şey düzene girecek güven konusu o zaman ağır basacağına inanıyorum.

Zaten bunu çözmenin yolunu arıyoruz AMD bu konuda ne yaparsa insanlar yüzüne bakar
Nvidia nın 6000 serisinden sonra gpu üretip üretmeyeceğide belli değil yüksek ihtimalle pazardan çekilecekler ai kısmından parayı vuruyorlar zaten kendi tahminimce çekilmezlerse bile tek sebebi piyasayı amd ye bırakmamak olur ondada 5000 serisindeki gibi sorunlar çıkarsa nvidiaya olan güven kırılır ilk alan tayfa 2-3 ay driverlarla uğraştı

Şu an RT den kaybediyor, RT konusunda gelişirse AMD alınır, bence soğutma tarafında daha iyi. Kaç pin kablo takıntısı olan napar bilmiyorum ben kablo seviyorum

Rtx in düzgün çalıştığı 3-5 oyun var mesela sadece o yüzden Rtx açmayı bırak fsr veya dlss bile açmıyorum kanka 2k da saf güç daha temiz ve daha iyi oluyor Yusuf’a katılıyorum bende bu konuda

Şu an RT den kaybediyor, RT konusunda gelişirse AMD alınır, bence soğutma tarafında daha iyi. Kaç pin kablo takıntısı olan napar bilmiyorum ben kablo seviyorum
5070ti bakıyordum normaldede beyaz amd kart mı alsak diyoruz şuan 🤣

Berbat memory sıcaklıklarına çıkmaktan vazgeçmeli, cuda rakibi değil olmaya da pek çaba göstermiyor, rt? Hala yetişemiyor, input lag konusunda yine yetişemiyor maalesef dlss çoğu oyuna çıktığı anda geliyor Fsr? Hayır. Cs gibi rekabetçi oyunlarda hala Nvidia rakibi değil rakip olmaya çalışıyor mu? Hayır. 9070 xt ve 5070 ti kıyaslandığında cs2 de +100 fps fark yiyor. Çoğu oyuncu hikayeli oyun oynadığı gibi rekabetçi oyunlara da yöneliyor dönem dönem reflex 2 çıkmak üzere anti lagın son sürümü anca reflex 1'e yetişmeye çalışıyor ama işin özüne gelirsek ne cuda kullanan uygulamalar kullanılıyor ne de oyunlara anlık destekle çıkıyor yani yol uzun.

Üstteki arkadaşın dediği gibi sadece oyun oynamak için alsanız yinede başka bir şey le uğraşmak istediğiniz zaman pek iyi performans vermiyor Ama mesela ben sadece oyun oynayacağım diye rx 6400,6500xt,6600 aldım kullandım.4k Editler yapıp youtubeye atıyorum ve mesela Nvidia da 30dk sürecek process amd de 1 buçuk saat sürüyor onun dışında kullandığım ekran kartlarında 1 kere bile siyah ekran yemedim Nvidia teknolojileri güzel ama zaten aynı paraya Nvidia'nın fg açılmış FPS ini veren AMD geliyorsa ne anlamı var ki dlss nin? Eğer bir oyunda 50 FPS altı almiyorsam Fg falan asla açmam çünkü çok gözüme batıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,151
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri