QD-OLED den Parlak WOLED monitöre geçilir mi ?

Açıkçası internette kaplamanın hıza etkisiyle alakalı bir makale vs görmedim. Ufo testlerine de baktım. Eyvallah dell daha hızlı gözüküyorda pratikte bu kadar fark olacağını düşünmemiştim. Siz normalde lol vb oyunlar oynuyorsunuz, dell 360hz iken aldığınız g6 240hz aradaki fark bundan kaynaklanıyordur. Tepki süresi açısından da dell daha iyi ama aradaki farkı görmek zor ya. 240hz ile 360hz farkını yaşadınız bence siz.

konu sahibi ve senin için en iyi model f/p açısından aqdmg’nin yenilenmiş versiyonu olur gibime geliyor.

Kimisi mat qd oled beğeniyor kimisi parlak qd oled beğeniyor. Bazısı da parlak woled beğeniyor. Deneyip göz zevkinize göre olanı seçin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıp deneyin. Bakalım parlak qd oled mi parlak woled mi daha çok seveceksiniz, bilgilendirin bizide.

Buna ne diyorsunuz?
TCl csot adı sanı belli olmayan bir marka gibi geldi ilk defa duydum IJP teknolojisi(mürekkep püskürtmeli baskılı oled) iyiymiş

TCl csot adı sanı belli olmayan bir marka gibi geldi ilk defa duydum IJP teknolojisi(mürekkep püskürtmeli baskılı oled) iyiymiş
Tcl panel üreticisi. Bayağı büyük bir üretici hemde. Tv de çok ünlüler. Asus, msi, dell, lenovo, gigabyte vb markalar monitörlerinde tcl marka panel kullanıyor. Ana üretici bunlar.

Biraz araştırırsan görürsün. TCL bilmediğine göre sen şimdi BOE, AUO, Innolux, panda vb markaları da bilmezsin. Asus ve msi dışında kim neyi biliyor ki zaten? Tr de satış yapmıyor bu markalar.

Bu şeye benziyor, asus 5090 kullanıyorum ama gpu’yu üreten nvidiayı bilmiyorum gibi. 🤣

Fotoğrafın en üstünde model ismi ne yazıyor? GS25F2 bu ne? Gigabyte’ın monitörü.

Peki servis menüsününde başka ne yazıyor? Panel: SG2451b03-3 bu paneli araştıralım biraz. Aa bu panel CSOT markasına aitmiş. Vay dandik vay. 🙂
IMG_3758.webp

IMG_3759.webp

IMG_3760.webp

IMG_3761.webp

IMG_3762.webp

IMG_3763.webp

TCL ismini CSOT olarak değiştirdi bu arada. Dünyanın en büyük monitör ve tv üreticilerinden birisi. Direkt markalara panel üreten bir firma. Belkide geçmişte kullandığın monitörlerden birisinde TCL panel kullanılıyordur.

Burada aoc undan tut asusuna kadar örnek sayılabilir.

Aklında bulunsun tpv technology de ekran üretiyor. Bunun alt markası aoc ve philips. Kritik bilgi lazım olur. 🙂

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Hocam konuyu kirletmek istemem fakat oled hakkında bu kadar bilgisi olan varken müsaadenizle araya bir soru sıkıştırmak istiyorum. Elimde Samsunk 2k 360 Hz G6 Oled var. 4070ti super ekran kartıyla yine samsung 27" 4k Oled g81sf modeline geçmek mantıklımı? 4k için üzerine 10k vereceğim. @Perfectshot06

Hocam konuyu kirletmek istemem fakat oled hakkında bu kadar bilgisi olan varken müsaadenizle araya bir soru sıkıştırmak istiyorum. Elimde Samsunk 2k 360 Hz G6 Oled var. 4070ti super ekran kartıyla yine samsung 27" 4k Oled g81sf modeline geçmek mantıklımı? 4k için üzerine 10k vereceğim. @Perfectshot06
Fps takıntın yoksa evet.
Çünkü çoğu oyunda 100-70fps alacaksın.

o nasıl oluyor hocam ya monitör kapalı ??
Hocam işte onu görmeden hissedemiyorsunuz, dediğim gibi muhtemelen "mat" olmamasından kaynaklı. Mat dediğimiz panel bildiğim kadarıyla oled ekranın üzerine telefon ekran koruyucu gibi bir koruyucu oluyor. Bu da OLED ekranınının akıcılığını düşürüyor.
Elimdeki IPS'i 3 sene önce aldım ve piyasanın en iyi 2-3 monitöründen biriydi, şimdi de renk gamutu olarak hala aynı seviyelerde. Renk farkı Dell'de de Samsung'ta da beni zaten tatmin etmemişti (siyahlar tabii ki başka). Fakat ekrandaki o akıcılık, Dell'de inanılmaz garip bir histi. Parlaklığı çok düşük gelmese, gece bilgisayarı kapattıktan sonra uzun uzun tekrar düşündüm, o akıcılık, yağ gibi akıyor görünüşü garip bir his yani.

• Beğen
Fps takıntın yoksa evet.
Çünkü çoğu oyunda 100-70fps alacaksın.

Görüntü olarak 2k-4k çok fark eder mi peki? Cyberpunk oynuyorum 2k da patch tracing fg dlss açık zaten90-100 fps alıyorum. PS5 de 60 fps oynadık hep benim için yeterli olur.

Açıkçası internette kaplamanın hıza etkisiyle alakalı bir makale vs görmedim. Ufo testlerine de baktım. Eyvallah dell daha hızlı gözüküyorda pratikte bu kadar fark olacağını düşünmemiştim. Siz normalde lol vb oyunlar oynuyorsunuz, dell 360hz iken aldığınız g6 240hz aradaki fark bundan kaynaklanıyordur. Tepki süresi açısından da dell daha iyi ama aradaki farkı görmek zor ya. 240hz ile 360hz farkını yaşadınız bence siz.

konu sahibi ve senin için en iyi model f/p açısından aqdmg’nin yenilenmiş versiyonu olur gibime geliyor.
Evet hocam tabii ki sonuçta oled, kalitesi bambaşka ama nasıl ki IPS, Va, TN panellerin bir üst segmentleri ve alt seviyeleri var, Samsungta direk alt seviye bence. Dell ise parlaklığı çözebilirse en üst seviye. Sizde takdir edersiniz ki sonuçta her ürünün iyisi kötüsü vardır. Zaten sistem 240hz'i geçemiyor lol bile olsa, bana sorarsanız 1 ms ile 3 ms arasındaki fark ile , 0,03 ile 0,07 ms arasındaki fark aynı değil. Dell tarafında tepki süresi tabii ki daha iyidir, fiyattan da bariz belli ama bence deneyimlenmesi lazım. Biraz göreceli kavramlar çünkü. İlk defa olede geçmek isteyenler, yeni monitör alacaklar, yükseltme yapacaklar için Samsung G6 - 16.799 TL ile dünyanın en F/P ürünlerinden biri. Samsung'un kronik sorunlarıyla sürekli çile çekmiş biri olarak söylüyorum.
Dediğiniz gibi yenilenmiş versiyon gelirse, diğer True Block Woled'de 50 bin üstü olursa, eğer gelirse yeni AQDMG tercih ederim düşünmeden, indirim dahi beklemem 2-3 bin daha düşsün diye.

@Tayfunns Ayrıca bir reddit kullanıcısı, 4K G80SD 32" (3. nesil panel smart özellikli olan), 4K 27" G81S (4. nesil panel)'e geçtikten sonra pişman olup tekrar G80SD'ye dönmüş. Söylediğine göre G81SF'te mat panelin agresifliğini baya artırmışlar o da kaliteyi düşürmüş. ( Tabii bu kendi fikri )

Evet hocam tabii ki sonuçta oled, kalitesi bambaşka ama nasıl ki IPS, Va, TN panellerin bir üst segmentleri ve alt seviyeleri var, Samsungta direk alt seviye bence. Dell ise parlaklığı çözebilirse en üst seviye. Sizde takdir edersiniz ki sonuçta her ürünün iyisi kötüsü vardır. Zaten sistem 240hz'i geçemiyor lol bile olsa, bana sorarsanız 1 ms ile 3 ms arasındaki fark ile , 0,03 ile 0,07 ms arasındaki fark aynı değil. Dell tarafında tepki süresi tabii ki daha iyidir, fiyattan da bariz belli ama bence deneyimlenmesi lazım. Biraz göreceli kavramlar çünkü. İlk defa olede geçmek isteyenler, yeni monitör alacaklar, yükseltme yapacaklar için Samsung G6 - 16.799 TL ile dünyanın en F/P ürünlerinden biri. Samsung'un kronik sorunlarıyla sürekli çile çekmiş biri olarak söylüyorum.
Dediğiniz gibi yenilenmiş versiyon gelirse, diğer True Block Woled'de 50 bin üstü olursa, eğer gelirse yeni AQDMG tercih ederim düşünmeden, indirim dahi beklemem 2-3 bin daha düşsün diye.

@Tayfunns Ayrıca bir reddit kullanıcısı, 4K G80SD 32" (3. nesil panel smart özellikli olan), 4K 27" G81S (4. nesil panel)'e geçtikten sonra pişman olup tekrar G80SD'ye dönmüş. Söylediğine göre G81SF'te mat panelin agresifliğini baya artırmışlar o da kaliteyi düşürmüş. ( Tabii bu kendi fikri )
Doğru söylemiş bende birkaç yerde aynı şeyi okudum öyle diyorlardı mat panelin agresiflğini artırmışlar diyorlar ama agresiflikten kasıt nedir daha mı mat yapmışlar ve eğer öyleyse tabii ki de kalite düşer ne kadar şefffaf gibi parlak oled monitör o kadar canlı renkler sonuçta.

Doğru söylemiş bende birkaç yerde aynı şeyi okudum öyle diyorlardı mat panelin agresiflğini artırmışlar diyorlar ama agresiflikten kasıt nedir daha mı mat yapmışlar ve eğer öyleyse tabii ki de kalite düşer ne kadar şefffaf gibi parlak oled monitör o kadar canlı renkler sonuçta.
Evet biz onu Türkçeye agresif olarak çeviriyoruz ama kullanım dillerinde, bir şeyin etkisinin artırılması gibi düşünebilirsiniz. Onlarda bunu yapmış ki sanırım diğerlerindeki yetmemiş. Yani en basitinden, ben 10 senedir aktif iPhone kullanıcısıyım. Zengin birisi değilim ve o yüzden elimden geldiğince korumaya çalışıyorum ve koruyucu kılıf takıyorum. Kılıf çatladığında felan değiştirirken görüyorum ki ben o koruyucuyu taktığım için panelin kalitesini tam hissedemiyorum. Koruyucu değiştirirken ki o canlılık, akıcılığın koruyucuyla kullanıldığı için o keskinliği hiç alamıyorum.

• Beğen
Görüntü olarak 2k-4k çok fark eder mi peki? Cyberpunk oynuyorum 2k da patch tracing fg dlss açık zaten90-100 fps alıyorum. PS5 de 60 fps oynadık hep benim için yeterli olur.
9070xt de path traycing açınca 1fps 4k da :D.
Görüntü olarak çok fark var.

Şu övgüleri birde dell’in görüntü kalitesi için yapsaydın keşke. 😁
IMG_3770.webp

Zamanında şöyle bir torum görmüştüm. Samsung için daha net diyordu.

Son düzenleme:
Geri