Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Gürcan AYDIN
Instagram
grcnaydn
Steam
qurc4n
Twitter
grcnaydn
Şu monitörü alasım geldi ama 46 sayfalık yorum var, hepsini tek tek okumaya gerçekten vaktim yok. :( 15 sayfa filan okudum.

Basit anlamıyla kullananlar, kullanıcı deneyimlerini özetle paylaşsalar da o yoruma göre aksiyon alsak fena mı olur sanki...

Okuduğum kadarıyla ÖZET:

-Öncelikle stok sorunu oluyor, hızlıca kovalamak gerekli. Öğrenci veya MEB personeli olmak gerekli. Veya bir tanıdık öğrenci adına hesap açılmalı. E-Devlet'ten barkodlu belge alınarak onaylanmalı.
- Ürün gerçekten f/p bir ürün. Normal satış fiyatı 23-25k arasında geziyor, o fiyata bile f/p. Muhtemelen piyasadaki en ucuz OLED panel oyuncu monitörü.
- Renk ayarları ayarsız geliyor, monitöre manuel olarak renk ayarı yapılması lazım.
- Ürünün asıl gücü gündüz değil de gece ve karanlık ortamda çok daha NET bir şekilde belli oluyor. Gündüz istenilen görüntü elde edilemeyebilir.
- Birçok kişide ölü piksel veya beyaz renginin düzgün olmaması kaynaklı iadeler yapılmış ve Samsung sorunsuzca iade alıyor. (Doğru muyum?)
- 360 Hz olan modeli daha çok öneriliyor ve RGB'li. Fakat Coil Whine sorunu olma ihtimali ve monitörün ısınma ihtimali var.
- Bu monitör de ısınıyor fakat kritik seviyede değil.
- 0.03ms (GtG) sayesinde başka monitörlerin 360Hz'inden daha iyi bir deneyim sunuyor.
- Firmware update var, yapılması öneriliyor / gerekmekte.

Eklemeler varsa beklerim, bu monitör yerine alternatif önerileriniz varsa beklerim.

İyi forumlar herkese.

Phegru

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Soner Özdener
Şu monitörü alasım geldi ama 46 sayfalık yorum var, hepsini tek tek okumaya gerçekten vaktim yok. :( 15 sayfa filan okudum.

Basit anlamıyla kullananlar, kullanıcı deneyimlerini özetle paylaşsalar da o yoruma göre aksiyon alsak fena mı olur sanki...

Okuduğum kadarıyla ÖZET:

-Öncelikle stok sorunu oluyor, hızlıca kovalamak gerekli. Öğrenci veya MEB personeli olmak gerekli. Veya bir tanıdık öğrenci adına hesap açılmalı. E-Devlet'ten barkodlu belge alınarak onaylanmalı.
- Ürün gerçekten f/p bir ürün. Normal satış fiyatı 23-25k arasında geziyor, o fiyata bile f/p. Muhtemelen piyasadaki en ucuz OLED panel oyuncu monitörü.
- Renk ayarları ayarsız geliyor, monitöre manuel olarak renk ayarı yapılması lazım.
- Ürünün asıl gücü gündüz değil de gece ve karanlık ortamda çok daha NET bir şekilde belli oluyor. Gündüz istenilen görüntü elde edilemeyebilir.
- Birçok kişide ölü piksel veya beyaz renginin düzgün olmaması kaynaklı iadeler yapılmış ve Samsung sorunsuzca iade alıyor. (Doğru muyum?)
- 360 Hz olan modeli daha çok öneriliyor ve RGB'li. Fakat Coil Whine sorunu olma ihtimali ve monitörün ısınma ihtimali var.
- 0.03ms (GtG) sayesinde başka monitörlerin 360Hz'inden daha iyi bir deneyim sunuyor.

Eklemeler varsa beklerim, bu monitör yerine alternatif önerileriniz varsa beklerim.

İyi forumlar herkese.
Çok güzel özetlemişsiniz ben de yaklaşık 20 küsür sayfa okudum. Alıp almama konusun da kararsız kaldım. Sorunsuz gelebileceğini bilsem alacağım ama yemiyor açıkçası yani iade falan uğraşmak yoruyor insanı. Resmen kumar oynamak gibi bir şey.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Berkay Ocakcı

Okuduğum kadarıyla ÖZET:

İyi forumlar herkese.
Ürün fiyat performans olduğu doğrudur ama normal satış fiyatı 20 bin TL'ye kadar düşmüştü geçtiğimiz ay. Şuanlık "20 bin TL altında alınabilecek tek model" desek daha doğru olur.
Renk ayarları kutudan çıktığı haliyle bence sorunsuz. G60SD rtings incelemesinde kutudan çıktığı haliyle 91 puan vermişler, çoğu modelin kalibrasyonlu hali ile aynı puan.

Ürünün asıl gücü gündüz değil gece ortaya çıktığı doğrudur. Gün ışığında IPS'in siyahları da göze batmıyor ve tam siyah gibi geliyor. Bu ürünün parlak oled'lere göre avantajı gündüz ışık vurduğu senaryolarda dahi kaplaması sayesinde kurtaracak bir deneyim sunuyor.

Henüz ölü piksel kimsede çıkmadı. Bir arkadaşımızın cihazı kapandı ve bir daha açılmadı, bir arkadaşımız adaptive sync açıkken görüntü bozulması yaşadı, bir arkadaşımız da grileri test ederken dokumsu bir görüntü fark etti.

360 hz olan modelde coil whine ve alt + tab sorunları yaşayan insanlar var. Youtube incelemesinde bir arkadaş özellikle süre tutmuştu mesela, 4:3 çözünürlükte çalışan bir oyundan masaüstüne dönmek için 20 saniye civarı bekliyordu.

Bu monitör soğutma olarak benim kullandığım en başarılı model. G85SD ve G80SD'de ekrana dokunduğumda sıcaklık bariz şekilde hissedilebilir oluyordu fakat bu modelde hep soğuk. Ayrıca Samsung ürünlerdeki borulu soğutma sistemi reddit'te en başarılı soğutma sistemi olarak anlatılmış. Grafite göre daha iyi olduğu vurgulanmış.

Oled'ler arasında fark hissetmek mümkün değil. Şuan woled paneller 0,02 ms, oled'lerin en kötüsü bile 0,1 ms tepki süresine sahip. IPS ve VA panellere göre bariz fark var. Bunun sebebi de hareket bulanıklığının panel yapısı gereği çok düşük olması.

Firmware update'in bir tane bile gözle görülür farkı olduğunu görmedim. Ben bir hafta kutudan çıktığı haliyle, iki gündür de yeni versiyon ile kullanıyorum ve fark yok.

Diğer detaylar için kendimce detaylı bir inceleme yaptım. İncelemenizi tavsiye ederim. Bu hafta itibariyle kullanıcı deneyimi alanını güncelleyeceğim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Abdullah
Haydi konuda 2 çeşit mi monitör var. 240 ve 360 hz. Panelleri 3.nesil mi ikisinin de. Sipariş verdiğim 240hz miş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Berkay Ocakcı
Haydi konuda 2 çeşit mi monitör var. 240 ve 360 hz. Panelleri 3.nesil mi ikisinin de. Sipariş verdiğim 240hz miş.
Konuda 360 hz monitör hiçbir zaman avantajlı fiyata sahip duruma gelmedi tüm kampanya 240 hz üzerinden döndü. Paneller iki veya üçüncü nesil kesin bir bilgi yok. Sorun yok hayırlı olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke erzan
360 hz ipse göre 240 hz oled ms açısından avantajlı denilmiş genelde ama fps oyunları açısından ikisini kıyaslayan olabildi mi hiç oled fps oyunlar için tercih etmek mantıklı mı? 240 hz olması biraz beni düşündürüyor açıkcası ikisini deneyimleyen varsa bilgi verebilir mi?

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Mert
360 hz ipse göre 240 hz oled ms açısından avantajlı denilmiş genelde ama fps oyunları açısından ikisini kıyaslayan olabildi mi hiç oled fps oyunlar için tercih etmek mantıklı mı? 240 hz olması biraz beni düşündürüyor açıkcası ikisini deneyimleyen varsa bilgi verebilir mi?
Asus rog var bende ips ekran fhd net bir şekilde diyemiycem ama samsung oled 240 hz olan bana daha akıcı geldi sanırım 0.03 gtg olmasından dolayı rog da 0.5 ms vardı oled ekranın akıcılığı tabikide ips ekrandan daha iyi onu net bi şekilde ifade edebilirim

jannapref

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kaan Yılmaz
Ben bundan önce G60SD'yi denemek istiyorum aslında ya. Fakat o ürün bu programa dahil mi, stok en son ne zaman yenilendi, yakın tarihte gelir mi bilmiyorum. Bilgisi olan var mı hiç?

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Mert
Ben bundan önce G60SD'yi denemek istiyorum aslında ya. Fakat o ürün bu programa dahil mi, stok en son ne zaman yenilendi, yakın tarihte gelir mi bilmiyorum. Bilgisi olan var mı hiç?
360 hz olanı diyorsanız dahil değil ve onda sorunlar var

Bu 240 hz olan daha sonra çıkan bir model daha yeni üretim yani

jannapref

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kaan Yılmaz
360 hz olanı diyorsanız dahil değil ve onda sorunlar var

Bu 240 hz olan daha sonra çıkan bir model daha yeni üretim yani
Şimdi baktım da G60SD 4 Haziran 2024 tarihinde, G61SD ise Kasım 2024 tarihli gözüküyor evet. 360 Hz modeli için de birçok sorun okumuştum fakat tamamen şans işi bu iş, sıfır problemle kullanan da var. Nitekim ben mesela 240 Hz modeli aldım panel direkt sorunlu çıktı. Neticede eğitim programına dahil değil ise çok üstünde durmaya gerek yok, yapıştırayım bir tane G61SD. Teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
abbas
Beyler üründe sorun çıkabilir, siyahı göstermeyen bir arkadaş vardı konuda mesela, adaptif senkronizasyonu açınca görüntüsü bozulan vardı evet ama her üründe bunlar olabilir. Bende satın aldım şu ana kadar sorun görmedim, fiyatı gerçekten çok uygun ve faizsiz 4 taksit yapıyorlar OLED monitör almak isteyen varsa alıp denesin gerçekten bambaşka bir seviye.

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,263
İsim
Turuncu Keskin
Kargosu çok geç verilen oldu mu? 1 haftadır kargo bekliyorum. İlla 18 mart diyorlar

jannapref

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kaan Yılmaz
Beyler üründe sorun çıkabilir, siyahı göstermeyen bir arkadaş vardı konuda mesela, adaptif senkronizasyonu açınca görüntüsü bozulan vardı evet ama her üründe bunlar olabilir. Bende satın aldım şu ana kadar sorun görmedim, fiyatı gerçekten çok uygun ve faizsiz 4 taksit yapıyorlar OLED monitör almak isteyen varsa alıp denesin gerçekten bambaşka bir seviye.
Adaptive-Sync açınca görüntüsü bozulan benim hahahahjsfa Direkt renkler sapıtıyordu milisaniyelik. Ama o net bir şekilde bozuk paneldi yani belli. Sadece şunun bilincinde olun, evet ürün çok güzel bir ürün fakat bu seri genel olarak arızalı çıkma potansiyeli yüksek bir seri. Hangi versiyonu aldığınızın pek bir önemi yok. Sağlamı denk gelene kadar denemelisiniz tabiri caizse.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kargosu çok geç verilen oldu mu? 1 haftadır kargo bekliyorum. İlla 18 mart diyorlar
Ben az önce sipariş verdim yarın teslim gözüküyor.

Top Bottom