Neler Yeni

YKS için geç mi kaldım?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
ben matematik yapamadığımdan 1.3m yapmıştım Bilgisayar programcılığı istiyorum. 18 mart teknik bilimlerde
genel olarak sözel derslerim iyidi türkçe de 32 sorudan 16/16 (ki adam akıllı 20 soru çözmüştüm sınava hazırlanamadığım için okula giderken girmek için girmiştim sınava) coğrafya 2 yanlış, tarih 1 yanlış, din 1 yanlış, felsefe 1 yanlış.
benimde mat netim düşüktü baya. şuan yükselttim 20 civarı yapabiliyorum zorluğuna göre. eğer hiç yapamıyorsan bıyıklı matematiğin 10 günde temel kampını öneririm, sonrasında normal kamptan ilk 12 konu çalışması yaparsan rahatlıkla yaparsın matematiği. bölüm 2 yıllık zaten, eğer kesin bu bölüme gideceğim diyorsan ayt çalışmana da gerek yok.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,669
İsim
Emre
Discord
necromancerr
benimde mat netim düşüktü baya. şuan yükselttim 20 civarı yapabiliyorum zorluğuna göre. eğer hiç yapamıyorsan bıyıklı matematiğin 10 günde temel kampını öneririm, sonrasında normal kamptan ilk 12 konu çalışması yaparsan rahatlıkla yaparsın matematiği. bölüm 2 yıllık zaten, eğer kesin bu bölüme gideceğim diyorsan ayt çalışmana da gerek yok.
kesin bu bölüm ya 4 yıllığa belki dgs den tamamlarım ama bi 2 seneliğe girebilsem yeterli kanalın linki varsa atabilirmisiniz hocam şubattan itibaren kaynakta almaya başlayacağım.
psikolojik olarak adamı yıpratıyor sonuçta.
İşyerinde çalışmasaydım contayı yakmıştım şimdiye.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
kesin bu bölüm ya 4 yıllığa belki dgs den tamamlarım ama bi 2 seneliğe girebilsem yeterli kanalın linki varsa atabilirmisiniz hocam şubattan itibaren kaynakta almaya başlayacağım.
psikolojik olarak adamı yıpratıyor sonuçta.
İşyerinde çalışmasaydım contayı yakmıştım şimdiye.
adının 10 gün olduğuna bakma, en iyi ihtimalle 20-25 günde bitirirsin kendini ona göre ayarla. bende bununla başlamıştım.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
430
İsim
ulaş dursun
diğer arkadaşı bilmem ama ben zaten mezunum, bir sene daha kalırsam ne ben kaldırabilirim ne evdekiler. şuan bile hayattan gram zevk almıyorum, beni heyecanlandıran eğlendiren hiç bir şey yok bu aralar.
senin daha çok çalışman lazım hocam o zaman
Mesaj otomatik birleştirildi:

yksden yüksek alamıcaksanız yapmanız gereken şey iyi bir üniversitenin kolay bir bölümüne gidip ilk sene not ortalamanızı 3.5 falan yapıp yatay geçiş yapmanız yapanlar var bizzat şahit oldum. bu saatten sonra yksde derece yapmak zor iş.

matı 30 altı yaparsan 30-40k hayal oluyor ne yazık ki dediğim gibi iyi eninin kolay bölümünü hedefleyin puanınızı olabildiğince yüksek tutun yksde

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
senin daha çok çalışman lazım hocam o zaman

yksden yüksek alamıcaksanız yapmanız gereken şey iyi bir üniversitenin kolay bir bölümüne gidip ilk sene not ortalamanızı 3.5 falan yapıp yatay geçiş yapmanız yapanlar var bizzat şahit oldum. bu saatten sonra yksde derece yapmak zor iş.

matı 30 altı yaparsan 30-40k hayal oluyor ne yazık ki dediğim gibi iyi eninin kolay bölümünü hedefleyin puanınızı olabildiğince yüksek tutun yksde
hocam ben gerçekçi düşünürüm 30 40k potansiyelini şu saatten sonra kendimde görmüyorum açıkçası, kendimi biliyorum o kadar çalışamam. 80-100k beni en azından eli yüzü düzgün bir bölüme yerleştirir diye düşünüyorum. Ondan sonrası artık meçhul.

Son düzenleme:

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Valla bende aynı durumdayım, mat çözemediğim için 900k sıralama yapmıştım. Şu an ayt edebiyata yumulmuş durumdayım günde 6 saat falan kafamı gömmeye başladım gaza baktıkça umutlarım tükeniyor. Benimde hedefim ege üniversitesi reklamcılık bölümü, matematikten korktuğum için direkt sözel yöneldim ve şu an netlerim hatrı sayılır derece arttı gibi ama bilmiyorum korkuyorum

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Halletim derken TYT Matematikte kaç net yapıyorsun mesela ? @thErenSK
20 22 civarı ama çok problem geo çalışmadım. 25 27 felan yapsam yeterli. aslında çalıştığım konular en fazla 2 ay sürerdi ancak çalışırkende yavaş ilerledim son zamanlarda da hiç çalışmadım maalesef, çok hata yaptım.

Son düzenleme:

insann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
insann
20 22 civarı ama çok problem geo çalışmadım. 25 27 felan yapsam yeterli. aslında çalıştığım konular en fazla 2 ay sürerdi ancak çalışırkende yavaş ilerledim son zamanlarda da hiç çalışmadım maalesef, çok hata yaptım.
Hocam sayısaldan mı gireceksiniz ?

Yalan olmasın çok hatırlamıyorum ama Yazar ve eserleri galiba sadece TYT'de gördüm valla çok hatırlamıyorum istersen Her sene İnternette YKS sorularını devlet Paylaşıyor int bi Ayt Edebiyat sorularına bak
Hocam yazar eser TYT ne alaka bir tık sallıyorsun gibi.

Son düzenleme:

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
Mehmetcan İvrendi
Hocam sayısaldan mı gireceksiniz ?

Hocam yazar eser TYT ne alaka bir tık sallıyorsun gibi.
Hocam Bakarsanız Zaten Orda soda AYT Bakın demiştim yani TYT'yi yablış yazmışım orda asıl demek istediğim muhtmelen Yazar ve eserlerinin Vs. Çok fazla soru olmaması Yada TYT Türkcede yazar vs. Kelimesi çok geçtiği için kafam karışmış olabilir , ki zaten orada çok hatırlamıyorum diye belirttim

Yoksa TYT tamemn Okuduğunu anlamaydı hatırladıgım kadarıyla ama sorular genel olarak çok saçmaydı Daha çok yorum sorusu gibiydi ve en az 2 şik doğru oluyordu yani bakış açısına ve olasılıklara göre cevapları değişebilen Sorulardı bazıları Yada AYT'de miydi o sorular her neyse Afedersin ama B** gibi YKS'nin özellikle Tükçe ve Edebiyat neyse kısmı çok boş karman çorman bir şey neyse boş ver

(Sallamışım derken ?? Hayır Yani merak ettiğim Neden bilerek bir şey sallıyayım böyle bir ortamda veya böyle bir konuda ? Yanlış hatırlıyorsun desen daha dogru olurdu sanki)

Reves9

80+
Güncelleme - aradan 4 ay geçti. TYT matematiği hallettim sayılır ancak başka hiç bir şey çalışmadım. Üstüne üstelik son 1 aydır hiç kitap yüzü açmadım. Bir anda durgunluk geldi hiç bir şey yapmak istemiyorum gücüm yok gibi. Ne yapacağım bilmiyorum, hedefim dediğim gibi 100k imkansız netler gerekmiyor aslında ama benim bu disiplinsizliğim ne olacak bilmiyorum. Gerçi 100k yapsam da gittiğim hiç bir bölümün garantisi olmayacak ama gerçekçi olmak lazım. Umarım çalışma isteğim geri gelir, başarırım. Başaramazsam çok daha kötü günler beni bekliyor.
Uzun zaman ardından bu mesajı gördüğüme üzüldüm hocam. Bende diğer mesajımda belirttiğim gibi eylül ayında çalışmaaya başlamıştım ve devam ettim. Şu anda TYT 90 - 100 arası, AYT 40 - 50 arası yapıyorum. Bahsettiğiniz bıkkınlık banada fazlasıyla geldi. Masa başına oturunca direkt uyku gelmesi, artık kitap açmama isteği fazlasıyla geldi. Yeri geldi 2 - 3 gün kitap açmadım. İşte tam olarak burada irade devreye giriyor. Her ne olursa olsun masaya oturup çalışmamız gerek. 5 aydan kısa bir süre kaldı. Sadece TYT konularını bitirmişsiniz, kendinizde son bir güç bulup AYT konularına girişip hızlıca konuları bitirebilirseniz dediğiniz gibi 80 - 100k arasına yerleşebilirsiniz. Son kalan 5 ayı da bir önceki 4 ay gibi geçirip ileride pişmanlık duymanızı istemem. Diğer mesajımda belirttiğim gibi "yarın bir bakacaksınız sınava 2 ay kalmış".

Top Bottom