Bilgisayar topluyorum önerilerinizi bekliyorum.

xeht

80+
Reaksiyon skoru
17
Bütçe
150000
Merhaba, yaklaşık 5 yıl önce almış olduğun oem bilgisayarım artık yavaş yavaş miladını dolduruyor. Kendisinde AMD Ryzen 5 3500X ve GTX 1650 var 3200 MHZ CL 19 2x8 Ram mevcut tamamen kutu ve kasa fanları var ekstra fan yok. Artık daha yüksek bir bilgisayara geçmek istiyorum genellikle oyun oynuyorum fakat gelecek için render almak gibi planlarımda var. Bu konuda yine aldığım zaman en azından 5 sene daha götürecek geliştirmek istediğim zaman şuanda olduğu gibi komple anakartından tut her şeyini değiştirmem gerekmeyecek bir sistem kurmaya çalışıyorum. Bütçe için bir sınırım yok olabildiğinde taksit seçeneği bol olsun yeter :D. Fakat ekran kartlarına baktığımda çok uçuk fiyatlardan dolayı acaba bu kadar farkı hakkediyor mu diye sormadım değil kendime ondan dolayı ufak biraz araştırmalar ile kendimce geleceğe dönük ve bana uzun süreler yetecek bir sistem toplamaya çalıştım. Hazırladığım sistem aşağıda önerilerinizi bekliyorum. Paramı çöpe atmak gibi bir derdim yok. Anlayışınız için teşekkürler.

1776602256338.webp

Anakart gpu ram Fiyatlari çok iyiymiş . Sadece o fiyata kioxia 2tb gen5 M2 alabilirsin hocam. Geçen ay 12k ya almıştım.

Öncelikle Merhaba,
Masaüstü bilgisayar toplamak için hızlı olmak, bilgisayarın hızlı olması yerine sürecin hızlı olması ve hayal kırıklıkları ile sonlanabiliyor. Sonrasında ne için bunu almadım ne için şu ürünü almadım diyebiliyoruz. Bunu söylememek için eski bilgisayardan yenisine geçerken ufak çağlı piyasa araştırmalarına ve bilir kişilerden destek almakta önem var. Bazen en iyisi olsun diye gereksiz parçalar seçebiliyoruz. tabii ki premium tatmin hissiniz var ise orası ayrı.

Profesyonel çalışmalar için size tavsiyede bulunacak olursam
-Tavsiyem yüksek dosya aktarımları ile uğraşıyorsanız gen 5 destekli bir M2 SSD seçmeniz olacaktır.
-Yine aynı şekilde profesyonel rendering, adobe, veya ekran kaydı ve video editleri gibi ağır multitasking işlemleri için daha aparatif ve hala günümüzde kullanılan zen4 mimarili 16 çekirdek Ryzen 9 7900x (2022/2023) çıkışlı Hala taş gibi işlemcidir. 165w tdp sıcaklığına sahiptir ve yine buna benzer işlemciler mevcuttur. Çokta oyun oynamıyorsanız 3d işlemci önbellek teknolojisi ile sizi pekte farka götürmeyecektir.

Günümüzde ddr4 sistemler bile hala taş gibi çalışabiliyor. Çok uygun fiyatlara yağ gibi akan sistemler toplamak mümkün. Bırakın siz iyi olsun derseniz ddr5 sistemlerde de bu mümkün. Ekran kartı tarafında bu yılda Nvdia tarafında 4060 üzeri seriler (4060 haric) ve 5000 serisi ekran kartları sizin için yeterli olacaktır. Daha düşük modeller kullanılabilir fakat ben önermem, biraz yaşlı hissedebilirsiniz. :D

@yigitizmir ve @PC DONANIM öncelikle cevabınız için teşekkürler yani genel olarak ikinizin de mesajından sistemin uygun olduğu kanaatindeyim sadece SSD ikinizin de ortak noktası bu noktada benim gözümü açtınız teşekkürler. İşlemci olarak oyunda oynadığım ve gelecekte upgrade olarak ortalama 5 sene koyduğum için kendime 9950x3d daha iyi olabilir diye düşünüyorum normalde 64MB L3 olan modellerden bakacaktım fakat daha çok çekirdek ve daha fazla L3 bellek olunca buna yöneldim. Destekleriniz için teşekkürler, eğer başka önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@kyemre058 abem sende bir göz atar mısın rica etsem ?

Son düzenleme:
@yigitizmir ve @PC DONANIM öncelikle cevabınız için teşekkürler yani genel olarak ikinizin de mesajından sistemin uygun olduğu kanaatindeyim sadece SSD ikinizin de ortak noktası bu noktada benim gözümü açtınız teşekkürler. İşlemci olarak oyunda oynadığım ve gelecekte upgrade olarak ortalama 5 sene koyduğum için kendime 9950x3d daha iyi olabilir diye düşünüyorum normalde 64MB L3 olan modellerden bakacaktım fakat daha çok çekirdek ve daha fazla L3 bellek olunca buna yöneldim. Destekleriniz için teşekkürler, eğer başka önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşın.

@kyemre058 abem sende bir göz atar mısın rica etsem ?
Hocam şunu belirteyim oyun anlamında 9950x3D 9800x3D den iyi değil. 9950x3D= 9800x3D+9700X gibi düşünebilirsin. Buna Çift CCD li işlemci deniyor. Hangi işi yapıyorsa onun arasında otomatik geçiş yapıyor. Yani oyundayken 9800x3D gibi davranıyor o yüzden ona daha fazla para vermene gerek yok.

Ama hem modelleme render video edit tarzı işleriniz varsa hemde oyun oynuyorsanız 9950x3D tam sizin aradığınız seçenek olur. Ama bu rendering tarzı işleri amatör olarak yapıyorsanız yine gerek yok 9800x3D ordada yeter fazla fazla

Bu arada Corsair MP600 Pro NH= KC 3000= Kioxia Exceria Pro bu 3 ssd aynı kontrolcüyü kullanıyor ve MP600 Pro sanırım 600 700 lira daha ucuzdu.

Ekran kartı olarak ben windforce modelini beğenmiyorum SFF bir model. Gainwardı tercih ederim onun yerine.

• Beğen
Reaksiyonlar: xeht
@kyemre058 cevabın için çok teşekkürler, sistem olarak mantıklıdır yani ufak tefek değişiklikler dışında anakart vs. idealdir bu şekilde parça parça 144.000 TL civarı tutuyor bu paraya değer mi veya bu parayla daha iyi bir düzen kurulabilir mi ?

@kyemre058 cevabın için çok teşekkürler, sistem olarak mantıklıdır yani ufak tefek değişiklikler dışında anakart vs. idealdir bu şekilde parça parça 144.000 TL civarı tutuyor bu paraya değer mi veya bu parayla daha iyi bir düzen kurulabilir mi ?
Yani 125 130k ya oemler oluyor ama çalıyolar bir yerinden hemde beyaz değil onlar. Her şeyi kendim seçip 10 15k fazla vermek benim için problem olmazdı eğer bütçem varsa.

Şuan parçaların neler toplayıp bi yazarmısın

• Beğen
Yani 125 130k ya oemler oluyor ama çalıyolar bir yerinden hemde beyaz değil onlar. Her şeyi kendim seçip 10 15k fazla vermek benim için problem olmazdı eğer bütçem varsa.

Şuan parçaların neler toplayıp bi yazarmısın
OEMlere baktım ya ram'in cl değeri yüksek ya başka birşeyin dediğin gibi çalıyorlar, şuanki bilgisayarımda parçalar şu AMD Ryzen 5 3500 X / MSI A320 PRO / GTX 1650 ve CL19 3200 MHZ ram var SATA SSD mevcut onun dışında fanlar tamamen stok ekstra almadım, eğer bu sistem için bu paralar okey gibiyse veya bu paralara daha iyisi bulunmuyorsa bunu direkt kapatacağım. 6 taksit olarak parça parça alacağım internet üzerinden

OEMlere baktım ya ram'in cl değeri yüksek ya başka birşeyin dediğin gibi çalıyorlar, şuanki bilgisayarımda parçalar şu AMD Ryzen 5 3500 X / MSI A320 PRO / GTX 1650 ve CL19 3200 MHZ ram var SATA SSD mevcut onun dışında fanlar tamamen stok ekstra almadım, eğer bu sistem için bu paralar okey gibiyse veya bu paralara daha iyisi bulunmuyorsa bunu direkt kapatacağım. 6 taksit olarak parça parça alacağım internet üzerinden
Malum fiyatlar yapacak bir şey yok. En fazla indirim kovalarsın. Ben fiyatların düşeceğini çok sanmıyorum. Arada vatan kafayı yiyor güzel indirimler yapıyor ama onun dışında dişe dokunur indirim yapan firmada görmedim.

Malum fiyatlar yapacak bir şey yok. En fazla indirim kovalarsın. Ben fiyatların düşeceğini çok sanmıyorum. Arada vatan kafayı yiyor güzel indirimler yapıyor ama onun dışında dişe dokunur indirim yapan firmada görmedim.
Hocam indirim filan kovalamayı düşünmüyorum ya zaten dün indirim oldu direkt çöktüler fırsat kalmıyor :D, kısaca özetlemek gerekirse ssd dışında parçalar iyi ve uyumludur değil mi hocam artı olarak soğutucunun kasaya sığıp sığmayacağını anakartın vs bunları nasıl anlayabilirim ?

Hocam indirim filan kovalamayı düşünmüyorum ya zaten dün indirim oldu direkt çöktüler fırsat kalmıyor :D, kısaca özetlemek gerekirse ssd dışında parçalar iyi ve uyumludur değil mi hocam artı olarak soğutucunun kasaya sığıp sığmayacağını anakartın vs bunları nasıl anlayabilirim ?
Almaya karar verdiğin parçaları atabilir misin bakayım sığıp sığmadığına.

O zaman sana da zahmet olmaz ise tüm sorularımı da tek seferde ileteyim.

İşlemci : 9 9950X3D
Anakart : MSI X870 MAG TOMAHAWK fakat acaba VRM'ler noktasında yeterli olur mu gelecek adına ondan biraz şüpheliyim x870e mi alsam diye düşünüyorum ?
GPU : RTX 5070 Tİ Gigabyte 5080 baktım ama arada çok fazla uçurum var ondan dolayı 5070 Tİ'da karar kıldım iyi mi yaptım bilmiyorum.
RAM : CL30 6000 MHZ Kingston olacak 2x16 olarak başlayacağım sonra fırsat arayacağım 64'e çıkarmak için
SOĞUTUCU : Artic Liquid Freezer 3 360mm 77 CFM soğutucu yeterli olur mu bilemedim başka forumları ve konuları okuduğumda daha iyilerini bulabilirim diye düşünüyorum en fazla 1-2k fazlasını vererek daha tam araştırmadım
SSD : PCI-e 5.0 bir SSD alacağım daha ona bakmadım ama önerilerinizi dikkate alacağım
PSU : Corsair RM1000e 1000W almayı düşünüyordum aynı şekilde başka konularda bu PSU için pekte iyi değil başka alternatifler sunmuşlardı onlara bakacağım.
KASA : Lian Li LANCOOL 216 veya 217 EATX diyor ama burada benim anakart ATX tam uyar mı onu çözemedim bu konuda cahilim.

Genel olarak sorularım ve düşüncelerim bunlar, desteğin için şimdiden teşekkürler.

Kasa veya soğutucu olarak değiştirebilirim hatta tüm parçaları değiştirebilirim sadece topladığım zaman kullanımıma göre 5 sene veya daha fazlası götürsün yeter :D

O zaman sana da zahmet olmaz ise tüm sorularımı da tek seferde ileteyim.

İşlemci : 9 9950X3D
Anakart : MSI X870 MAG TOMAHAWK fakat acaba VRM'ler noktasında yeterli olur mu gelecek adına ondan biraz şüpheliyim x870e mi alsam diye düşünüyorum ?
GPU : RTX 5070 Tİ Gigabyte 5080 baktım ama arada çok fazla uçurum var ondan dolayı 5070 Tİ'da karar kıldım iyi mi yaptım bilmiyorum.
RAM : CL30 6000 MHZ Kingston olacak 2x16 olarak başlayacağım sonra fırsat arayacağım 64'e çıkarmak için
SOĞUTUCU : Artic Liquid Freezer 3 360mm 77 CFM soğutucu yeterli olur mu bilemedim başka forumları ve konuları okuduğumda daha iyilerini bulabilirim diye düşünüyorum en fazla 1-2k fazlasını vererek daha tam araştırmadım
SSD : PCI-e 5.0 bir SSD alacağım daha ona bakmadım ama önerilerinizi dikkate alacağım
PSU : Corsair RM1000e 1000W almayı düşünüyordum aynı şekilde başka konularda bu PSU için pekte iyi değil başka alternatifler sunmuşlardı onlara bakacağım.
KASA : Lian Li LANCOOL 216 veya 217 EATX diyor ama burada benim anakart ATX tam uyar mı onu çözemedim bu konuda cahilim.

Genel olarak sorularım ve düşüncelerim bunlar, desteğin için şimdiden teşekkürler.

Kasa veya soğutucu olarak değiştirebilirim hatta tüm parçaları değiştirebilirim sadece topladığım zaman kullanımıma göre 5 sene veya daha fazlası götürsün yeter :D
kullanım amacın nedir pc yi ?

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,919
Üyeler
192,830
Son üye
XziiTriOzz