Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Kulspruta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Hasan tosun
Arkadaşlar monitör oyunlarda mükemmel ama optimum renk dengesini bulamadım. Windows hdr açıyorum, oyun için oyun moduna geçiyorum, oyun oynarken her şey mükemmel. Fakat masaüstüne döneyim, Chrome da dolaşayım ya da dosyalar ile uğraşayım dersem ekran çok patlak rahatsız edici geliyor mecbur resim modu değiştirmem gerekiyor, hdr kapatmam gerekiyor vs. Sürekli arkaya uzanıp resim modu değiştirmek yoruyor. Tavsiyesi olan ya da uygulama önerisi olan varsa minnettar olurum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ömer Furkan Yalçın
Arkadaşlar monitör oyunlarda mükemmel ama optimum renk dengesini bulamadım. Windows hdr açıyorum, oyun için oyun moduna geçiyorum, oyun oynarken her şey mükemmel. Fakat masaüstüne döneyim, Chrome da dolaşayım ya da dosyalar ile uğraşayım dersem ekran çok patlak rahatsız edici geliyor mecbur resim modu değiştirmem gerekiyor, hdr kapatmam gerekiyor vs. Sürekli arkaya uzanıp resim modu değiştirmek yoruyor. Tavsiyesi olan ya da uygulama önerisi olan varsa minnettar olurum.
Color space'i native'de bıraktıysan öyle olur. Auto yaparsan srgb moduna geçer.

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mert
Standartda kullan kanka

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Berkay Ocakcı
Hdr testleri yaptım ve ürünün 1000 nits desteklediği kanaatine vardım.

Windows'u HDR kalibrasyon uygulamasında en yüksek parlaklık kapalı iken çıkabildiği peak parlaklık 400 nits, en yüksek parlaklık düşük iken 480 500 nits, en yüksek parlaklık yüksek iken 980 1000 nits. HDR içerikler için çok küçük alanda 1000 nits parlaklıktan ziyade örneğin yüzde 25 alanda 400 500 nits görmek daha mantıklı geldiği için en yüksek parlaklık düşük şeklinde ayarladım ve 500 nits'e göre kalibre ettim. Yaptığım denemeler sonucunda parlak ekranlı bir oled kadar göz alıcı olmuyor bunu fark ettim.

Şimdi monitöre bu kadar harcadı isem deneyimi daha da güçlendirmeliyim diyerek üç bölgeli şerit ambilight led sipariş ettim. Geldiğinde buraya görsel ve deneyim atacağım.

Alcoholed

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Tolga
Arkadaşlar 250 c/d parlaklık böyle bir model için biraz düşük kalmıyor mu? Çünkü bir kere alınıp uzun yıllar kullanılmalı bence.
Onun yerine şu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gereksiz pahalı bir ürün. Bunun yerine lg 27gr83q tercih edebilirsiniz. 2k 240hz 10bit verebiliyor ikisi de. Lg nin hdmi sürümü daha güncel ve konsollarda daha iyi. Rtings karşılaştırmasına bakabilirsin. Dell modelin paneli de parlak kaplama var mat değil bilginize. Ve ara ara fiyatı 16 17binlere düşüyor. Son olarak öneriğim lg 27gr83q modelinden konudaki oled monitöre geçtim. Kıyas yapamıyorum çok farklı dünyalar. Lg modelde 400nit parlaklığın yaklaşık yüzde 40seviyede kullanırken samsung 250nitin yüzde 50 kadarını kullanıyorum. Fazla fazla yeterli parlaklığı var.

vecaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
veysel
Arkadaşlar 250 c/d parlaklık böyle bir model için biraz düşük kalmıyor mu? Çünkü bir kere alınıp uzun yıllar kullanılmalı bence.
Onun yerine şu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?
ikisini de denedim net samsung oled g6 çok daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Birkan Öztürk
Gereksiz pahalı bir ürün. Bunun yerine lg 27gr83q tercih edebilirsiniz. 2k 240hz 10bit verebiliyor ikisi de. Lg nin hdmi sürümü daha güncel ve konsollarda daha iyi. Rtings karşılaştırmasına bakabilirsin. Dell modelin paneli de parlak kaplama var mat değil bilginize. Ve ara ara fiyatı 16 17binlere düşüyor. Son olarak öneriğim lg 27gr83q modelinden konudaki oled monitöre geçtim. Kıyas yapamıyorum çok farklı dünyalar. Lg modelde 400nit parlaklığın yaklaşık yüzde 40seviyede kullanırken samsung 250nitin yüzde 50 kadarını kullanıyorum. Fazla fazla yeterli parlaklığı var.
Lg den samsunga geçişte akıcılık farkı yaşadınız mı hocam yukarıdaki yorumlara göre? 240hx ler farklıymış IPS ve Oledde

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Sert
Arkadaşlar şimdi monitörde boydan boya sarı bir çizgi oluştu. Piksel yenileme yapıyorum şu an. Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Alperen Çetin
Arkadaşlar şimdi monitörde boydan boya sarı bir çizgi oluştu. Piksel yenileme yapıyorum şu an. Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?
Bu monitörün siparişini bugün verecektim ama forumda çok fazla buna benzer şikayetler var. Korkuyorum açıkçası. Bu monitör neden bu kadar sorunlu acaba

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
berke erzan
Bu monitörün siparişini bugün verecektim ama forumda çok fazla buna benzer şikayetler var. Korkuyorum açıkçası. Bu monitör neden bu kadar sorunlu acaba
bu monitöre özel bir durum değil sanırım genel olarak oledlerin sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Sert
Ben daha önce bu durumdan bahsedeni görmemiştim eğer ki düzelmezse iadeye yollayacağım. Samsungun iade ve garanti mekanizması iyi diye biliyorum bakalım

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Yusuf
Hocam sorun yaşayanların çoğunun ekran kartı düşük. 1050 ekran kartına 2k oled monitor alınması bence mantıklı değil. Ben ürünü dün teslim aldım. Birileri ekran ayarı falan yazmış. Ekran ayarlarıyla oynayınca daha kötü oluyor. Kutudan çıktığı haliyle gayet güzel bence. Fabrikasyon ayarlarına çevirdim ve şuan 10 numara 5 yıldız. Eğer illa renk ayarı yapmak istiyorsanız Beyaz Dengesi ayarına gelip 3-5 tık değiştirebilirsiniz. Zaten ham haliyle 91 puan almış bir monitor. Ayarlarla değişik değişik oynamaya hiç gerek yok

Top Bottom