NVIDIA RTX 5070 vs AMD 9070 XT

Yaklaşık 4 aydır imzamdaki sistemle Sapphire Pulse 9070XT modelini 4K monitör ile hikayeli oyunlarda kullanıyorum. En ufak bir sorun yaşamadım. Aktif olarak kullandığım kart sayısı buradaki arkadaşların çoğunun ramlerinin CL değerinden fazladır. Evet geçmiş kartlarda Nvidia fersah fersah fark atıyordu AMD Radeon'a ancak 5 nesil önceki kartlarda yaşanan problemler ile 9070XT gibi bir kartın çöplenmesi komedi. Nvidia'ya karşı AMD Radeon sorunlu, yabancı forumlarda onlarca konu var diyenlere defalarca cevap verdim burada, yine kabullenemediler. Öyle saçma sebeplerle hata yaşıyorum diyen var ki gülmekten yerlere yatarsın. Driver yüklemeden oyuna giren mi ararsın, eski kartı söküp bırak temiz kurulumu ddu ile temizlik yapmadan takıp oynayan mı ararsın, 550W psu ile oynamaya çalışan mı ararsın, ekran kartı en üst slota takınca işlemciye yakın oluyor daha çok ısınır diye düşünüp alttaki pcie slotlarına takan mı ararsın daha neler neler. Kısaca 9070XT gönül rahatlığıyla alınır, 5070ten daha iyi bir kart.
kimse 5 nesil öncenin sorunlarını 9070xt nin üstüne atmıyo. o sorunlar gitti yeni sorunlar geldi. iki markayı da eksisi ve artısı ile olduğu gibi aktarmak lazım bilmeyene. amd daha sorunlu ancak uygun ve saf kas gücü sunuyo, nvidia daha sorunsuz daha optimize ve yapay zeka özellikleri çok daha iyi ama üst modeller dışında soğutmadan muzdarip, vram kısık, fiyatlar fahiş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

her şeyine göre denk değiller 5070 tff 1.ligteki sol bek, 9070xt premier league'de her sezon 25 gol atan topçu.
bak nedenini yazdim.
yine milleti yakıyo skljdfbvkjsdbfvjn

Sen açtığın konuda dükkan açıcam buraya köylüler fareler gelmez diyen değil misin birader? Kimsin de beni eleştiriyorsun? Oğlum kaşınıyorsun çok fena.
amd yi babasının şirketi gibi savunup
Diyene Intel sistem önerdim diye hiçbir sebep göstermeden Intel alınmaz AMD alınır sadece demedin mi oğlum sen? Haddini fazla aşmıyor musun sence de?

Ne amaçla almaktasın, 2k mı 1080 mi 4k mı takılacaksın, edit için mi, ai için mi, oyun için mi, ne amaçla kullanılacak ona göre önerelim hocam

forumda son günlerde gerginlik hat safhada ya yarılıyoruz gulmekten.
bu arkadasın her konuda o kadar sacma sapan alakasız bir fikri var ki, adam elinde ne varsa onu savunuyor. birde dükkan acacagım diye halka sövüyor yaşadığı yerde. ben zengin mekanı acıcam garibanlar gelemez diye mesajı var forumda

1770751775529.webp

Ekler

• 1770751756296.webp
    1770751756296.webp
    37.8 KB · Hit: 7
kimse 5 nesil öncenin sorunlarını 9070xt nin üstüne atmıyo. o sorunlar gitti yeni sorunlar geldi. iki markayı da eksisi ve artısı ile olduğu gibi aktarmak lazım bilmeyene. amd daha sorunlu ancak uygun ve saf kas gücü sunuyo, nvidia daha sorunsuz daha optimize ve yapay zeka özellikleri çok daha iyi ama üst modeller dışında soğutmadan muzdarip, vram kısık, fiyatlar fahiş

yine milleti yakıyo skljdfbvkjsdbfvjn
mfg şu an kullanabilse bile ilerde vram yüzünden fps yüzünden kullansa da %1 fpsler yere çakılacak
şu an bile olan oyunlar var ki

Ne amaçla almaktasın, 2k mı 1080 mi 4k mı takılacaksın, edit için mi, ai için mi, oyun için mi, ne amaçla kullanılacak ona göre önerelim hocam
Hocam 2K'dan yukarı kesinlikle çıkmayacağım. Günlük işler için kullanacağım çoğunlukla, ofis işleri vs haftada 1-2 gün de oyuna girersem sabah girer akşam kalkarım başından.

Geri