Bu tür konular keşke donanım arşivi forum tarafından banlansa ve bu konuları açanlar da duruma göre cezalar alsa çünkü bu forumun büyük bir bölümü 18 yaş altı gençlerden oluşuyor bu tür yaşlarda kafa kolay karışabilir ve önümüze bu tür yalan delil konularak açılan konular gerçekten tehlike arz ediyor bence Caner kardeşim lütfen bu tür konuları buraya açmaya devam etme yada bu konuya mesaj yazanlar forum moderatörlerini etiketlesin çünkü yasaklandıkca bu tür konular açılamaz
Bu durumlarını ailenle ve psikologla görüş burda seni destekleyen kişi bulamazsın foruma yeni katılmış biri olsam ben yanlış bir yere mi kaydoldum diye düşünürdüm bu konuyu okuduktan sonra.
Tamam hastalik değil onlar doğru da bir tercih olamayacağını nereden çıkardın İsteyen istediği cinsle ilişkiye girebilir/sevgi duyabilir. illa bir hormonal yatkınlık falan mı olması lazim açar mısın biraz burayı
Merhaba Bu konuda "Eşcinsel nedir, ne değildir?" başlığıyla ilgili kendi perspektifimden bir şeyler söyleyeceğim.
Önceki konuma çok saçma yorumlar geldiği için açma gereği duydum. Özellikle "No3"
Eşcinsellik nedir?
Eşcinsellik, kişinin aynı cinsiyetten kişilere duyduğu romantik veya cinsel çekimdir. Eşcinsellik, doğuştan gelen ve değiştirilemeyen bir özelliktir.
Eşcinsellik ne değildir?
No1: Eşcinsellik hastalık değildir!
Bu, eşcinsellik ile ilgili en yaygın ve en zararlı yanlış bilinenlerden biridir. Eşcinsellik bir hastalık veya bozukluk değildir. Dünya Sağlık Örgütü, 1990 yılında eşcinselliği ruhsal hastalıklar listesinden çıkarmıştır. Eşcinsellik, insanların doğal olarak sahip olduğu bir cinsel yönelimdir ve tedavi edilmesi gereken bir sorun değildir. Eşcinsellik, kişinin genetik, hormonal, nörobiyolojik ve psikososyal faktörlerin etkileşimi sonucu oluşan bir özelliktir. Eşcinsellik, kişinin sağlığını, zekasını, kişiliğini veya ahlakını etkilemez. Eşcinseller, heteroseksüeller gibi, normal, sağlıklı ve mutlu olabilirler.
No2: Eşcinsellik tercih değildir, özendirilmeyle oluşacak bir durum değildir!
Bu, eşcinsellik ile ilgili en yaygın ve en yanlış anlaşılan yanlış bilinenlerden biridir. Eşcinsellik bir tercih değildir veya sonradan oluşmaz. Eşcinseller, heteroseksüeller gibi, doğuştan cinsel yönelimlerine sahiptirler. Eşcinsellik, eğitim, çevre, travma veya deneyim gibi dış faktörlerle belirlenmez. Eşcinseller, cinsel yönelimlerini seçmezler, sadece fark ederler. Eşcinsellik, kişinin kendini tanımlama ve ifade etme şeklidir. Eşcinseller, cinsel yönelimlerini değiştirmeye çalıştıklarında, genellikle depresyon, kaygı, stres veya intihar düşünceleri gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşırlar. Eşcinseller, cinsel yönelimlerini kabul etmeli ve onunla barışmalıdırlar.
No3: Kız arkadaş olmaması sebebiyle eşcinsel olunmaz!
Bu yorumu görünce bir afallama geldi. Olm bu kadar sığ düşünüyor olamazlar diye. Ama harbi harbi böyle düşünen çok kişi çıktı. Eşcinsel bireyler, kızlardan hoşlanmazlar. Beğenebilirler, iyi geçinebilirler ama bu onlardan hoşlandıkları anlamına gelmez. Zira eşcinsel bireyler tanıdım ve çocuğun kız arkadaş sayısı deli dehşet vardı. Ama çocuk sıfır çekim... Anlatabiliyor muyum? Kendimden örnek vereyim, çok güzel bir kız benle flört etmeye çalışıyordu. Kız güzeldi. Ama kıza karşı hiç çekim hissetmiyordum. Hiçbir kıza hem de. Daha sonrasında ondan önceki kızlar da öyle... Ondan sonra ben acaba hoşlanır mıyım diye bir kızı yemeğe çıkartmıştım. Ama yok abi. Hani anlayın da artık bu öyle bir şey değil. Yani "hiçbir kız bana bakmıyor o zaman toplumun dışladığı ve çok zorluk çekeceğim şekilde bir yaşam süreceğim eşcinselliğe yönelim" lafı ne kadar mantıklı?
Eşcinsellik ile ilgili birçok yanlış bilinen vardır, ancak bunlar gerçeklerle çelişmektedir. Eşcinsellik, doğuştan gelen ve değiştirilemeyen bir cinsel yönelimdir. Eşcinseller, hastalıklı, bozuk, tercihli, zararlı veya anormal değildir. Eşcinseller, toplumun eşit ve saygın üyeleridir ve haklarına ve özgürlüklerine saygı duyulmalıdır. Eşcinsellik ile ilgili yanlış bilinenleri ortadan kaldırmak, eşcinsellerin yaşadığı ayrımcılık, şiddet ve damgalanmayı azaltmak için önemlidir. Eşcinsellik, insanlığın çeşitliliğinin bir parçasıdır. Eşcinsel bireyler diğer insanlar gibi günlük yaşamını sürdürebilir, çevresel zorlayıcı etkenler olmadan psikolojik olarak sağlıklı olabilir ayrıca fiziksel olarak da yaşamlarının kalitesini düşüren engellere sahip değildir.
Kendi perspektifimden bir şeyler, daha önce söylediğim için kısa geçeceğim:
Kendimi bastırdım yıllarca. YILLARCA. (bazılarına göre bastırmaya devam etmeliymişim)
Sonuç:
Majör depresyon
Anksiyete bozukluğu
2 intihar girişimi
3-4 ay önce psikiyatristime durumumu açtım. Daha önce onlara da söylemiyordum. Bunun gayet normal olduğunu, psikiyatrinin bunu gayet ve gayet normal kabul ettiğini söyledi. Bu önce beni bir afallattıydı. Sonra kendim araştırdım. Zaman geldi psikoloğa başladım. Onla daha rahat konuşabildim, öyle bir enerji aldım. O da bunun normal olduğunu söyledi. Kendimle barışmamı sağladı terapi seanslarınca. Dün yine psikiyatriste gittim, bu sefer farklı birine gittim üçüncü bir görüş almak için. O da normal dedi abi.
Ben kendimi bastırmayı bıraktım ve olduğum gibi kabul etmeye başladım.
Sonuçlar:
Haftada 3 4 kere geçirdiğim depresif epizodların sıklığı 3 haftada 1'e düştü.
İntihar düşüncelerim azaldı.
Hayata bağlandım, yaşama sevincim arttı.
Daha mutluyum.
Sonuç olarak demek istediğim şeyler şunlar:
Eşcinsellik, doğuştan gelen bir durum şekil 1A'da görüldüğü gibi.
Eşcinsellik değiştirilemez. Buna yönelik atılan adımlar, tedavi yöntemleri zararlıdır. Bastırmak, yıpratıcı, yorucu ve zararlıdır şekil 1A'da görüldüğü gibi.
Kendinizi değiştirmeye çalışmak yerine kendinizi kabul edin. Hayatla, kendinizle barışın. Gerekirse profesyonel destek alın, almaya çalışın.
Kalın sağlıcakla!
Not: LGBT'yi desteklemiyorum. LGBT'yi zararlı bir örgüt olarak görüyorum. LGBT eşcinsellik değildir. O para kazanmak için kullanılan bir araçtır. Fakat benim yaşadıklarım gerçektir. Bunu bilin. Oğlunuz ve kızınızla sınanmayın sonra Allah tarafından.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ha bir de ilgi çekmek için açtım konuyu, aynenn. Toplumda var olan bu kesimin yaşadıklarını kanıksatmak falan değil yani amacım.
Yani dedim ya ben heteroseksüel konusu açmıyorum anladın mı oda senin fikirin ile örtüşmüyor. İnsanları özendirebilir veya nefret besletebilir bu konular. Açıkçası desteklemeyen kimse seni bir erkekle gördü diye gelip sataşmaz herkes medeni burada. Sadece benim kız erkek konusu açmam ile aynı mantık oda rahatsız edici tamam kız arkadaşım var ondan hoşlanıyorum ama niye böyle bir konu açayim ki?
Tamam hastalik değil onlar doğru da bir tercih olamayacağını nereden çıkardın İsteyen istediği cinsle ilişkiye girebilir/sevgi duyabilir. illa bir hormonal yatkınlık falan mı olması lazim açar mısın biraz burayı
Gay, lezbiyen, biseksüel vs. bunlar cinsel yönelimdir ve bir paketin sonucu oluşur. Biri çekim duymamasına rağmen hemcinsiyle beraber oluyorsa o kişi abazadır. Zaten romantik ve cinsel çekim duyuyorsa ya gaydir ya biseksüeldir. Sırf istedin diye cinsel ilişkiye girebilirsin ama bu abazalıktır.
Bunlar şu saçı mor lezbiyen ablaların erkek versiyonları hiç bir şey anlatamassın sadece onlar ve doğruları vardır.
Ben hiç bu konulara girmek istemiyorum ama bu kadar çok konu açılınca insanı bıktırıyorlar.
Az teknoloji haberleri görelim , bilgi edinelim , varsa yardımcı olucağımız konu yardım edelim , biraz da makara yapıp eğlenelim diyoruz burdaki konuya bak ben gay oldum çok güzel sizde olun hadi hepimiz gay olalım hastalıkta değil oh mis.
Gaymısın BİZENE , lezbiyenmisin BİZENE.
Git ailene yarın yeni kocamı sizle tanıştırıcam de bu kadar. SENİN YATAK ODAN BİZİ İLGİLENDİRMİYOR.
Yani dedim ya ben heteroseksüel konusu açmıyorum anladın mı oda senin fikirin ile örtüşmüyor. İnsanları özendirebilir veya nefret besletebilir bu konular. Açıkçası desteklemeyen kimse seni bir erkekle gördü diye gelip sataşmaz herkes medeni burada. Sadece benim kız erkek konusu açmam ile aynı mantık oda rahatsız edici tamam kız arkadaşım var ondan hoşlanıyorum ama niye böyle bir konu açayim ki?