Kratos2008
80+ Silver
Dahası
Furmark değerleri nasıl arkadaşlar 2. el bu kart 3090
Dediğiniz durumlar dolaylı olabilir de olmaya bilir de bende mining yaptım ve elimden çok çeşitli kartlar geçti ama şu doğru ne yaparsan yap kart uzun süre mining ten sonra eskisi gibi olmuyor ister pad değiştir ister termal macun daha çabuk yüksek sıcaklıklara çıkıyor ve fanlar artık daha yüksek devirlerde dönmeye başlıyor benim gördüğüm en net kavram buydu mining li kartlarda diğer husurlar hep değişiyordu kesin bir şey söyleyemiyordumKart alacak arkadaşların dikkatine, bir kartla minning yapılıp yapılmadığını çip sıcaklığından çok zor anlarsınız, zaten termal macun 3-4 senelik kartlarda minnin yapılmış ya da oyun oynanmış kartlarda benle minning yapıldı denecek kadar belli olmuyor. Dikkat etmeniz gerekenler:
1- FAN
Fanlar genelde minningde cip ısınmasa bile bellekler ve vramler çok ısındığı için yüksek devir çalışır, tozları hava tabancasıyla temizlenmiş bir minning kartı oyun oynanmış kartla 4-5 derece oynar anlamazsınız tabi ku kazdıkları coine göre değişir kimisi macunu ısınmadan ötürü çabuk kurutur bu bağlamda öncelikle fanlardan ses geliyormu? Yani vıj vıj ya da tıkır tıkır diye. Gpu-Z de ayrıca fan devrine bakılmalıdır. Bazı kartların maksimum fan devri yüksek olduĝu için %düşük ya da maksimum rpm düsük olduğu için %yüksek olabilir. Evga kartların fanı maksimum 2900 3100 arasıdır msi ve sapphirde bu değerler modele göre 3500 - 3600'e kadar çıkar kart yükte 1900-2100 arasındayse genel tüm kartlar için söylüyorum sıkıntı olmaz.
2- FURMARTA VRAM VE BELLEK SICAKLIKLARI
Test isteyeceğiniz zaman furmark açtırınca gpu-z ile sensors kısmında bulunan vram ve bellek sıcaklıklarını kontrol edin. Bu sıcaklıklar olması gerektiği gibiyse yani bellek için 75-80 vram için 85-90 termal pedler iyi durumdadır ama bu değerlerin üstüna hangi kart olursa olsun alınmamalıdır ya da termal ped masrafını hesap edilip göz önünde bulundurulmalıdır. Giriş ve orta seviye kartlarda bu değerler için okuyucu olmadığından göremeyebilirsiniz.
3- BIOS KONTROLÜ
Kartlar en çok burda ele verir kendini eğer canlı test yapıyorsanız gene biosu gpu-z ile siteye yükleyin ve açıklamasını orjinal stok resmi kart biosları ile karşılaştırın. Bios sürüm no'sunu kontrol ederek anlayamazsınız bellek frekansları ile oynanmış fan ayarları değiştirilmiş olabilir sol alttaki büyük açıklama kutusunu karşılaştırın bazı kartlarda burada detay olmayabiliyor. bu yüzden bios orjinal imzalı mı kontrol edin.
Birçok minningli kart aldım bakım yaptım ve sattım. Termal macun termal pede göre epey ucuzdur bu yüzden macun değiştirip hava tutup satanlar var. Minning çıkması kart alınmaz çünkü aşırı ısınmadan ötürü bellek ve çipi bağlayan lehim topları deforme olur bu da uzun vadede (6-9 ay ya da 1-2 sene) arıza demektir
forumda değerler yüksek denince biraz araştırdım diğer testlerde 65-70 derce görüyorlar aynı kartla benim kasanın hava akışı kötü biraz oyunlarda bu kadar binmediği için 70 çıkması için menüde 10dk beklemem gerekiyorGüzelmi bende 7900xt veya onu alcm
Dostum sıfır kart alsana 3090 alacağına. 7800xt yada 4070 al garantili kafan rahat olur.Güzelmi bende 7900xt veya onu alcm
7900xt veya 4070 ti alicam bence o kartlar pek götürmezDostum sıfır kart alsana 3090 alacağına. 7800xt yada 4070 al garantili kafan rahat olur.
4070 vramden dolayı çok götürmez ama 7800xt baya bir götürür. En az 16gb vram bu bütçelerde şart bence.7900xt veya 4070 ti alicam bence o kartlar pek götürmez
24gb vram çok cazibeliDostum sıfır kart alsana 3090 alacağına. 7800xt yada 4070 al garantili kafan rahat olur.
Driver sorunu olursa napcaz ama amd alırsam4070 vramden dolayı çok götürmez ama 7800xt baya bir götürür. En az 16gb vram bu bütçelerde şart bence.
öyle mod olayı gelişirse iyi olur24gb vram çok cazibeli
Mesaj otomatik birleştirildi:
Driver sorunu olursa napcaz ama amd alırsam
4070 serisinin 2k ömrü ayar kısa kısa 3-4 yıl gider4070 vramden dolayı çok götürmez ama 7800xt baya bir götürür. En az 16gb vram bu bütçelerde şart bence.
4k da çoğu oyunda 12gb üstü vram kullanımları var ve yeni oyunlar daha fazla vram isteyecektir
çok haklısınız lakin mx-6 macun + gelid gp ultimate ped kullandığınızda fabrikadan yeni çıkmış kart ile aradaki sıcaklık farkını katiyen alyamazsınız. Bu malzemeler pahalı olduğundan genelde termalright-pulsar ice dragon ya da daha vasat pedler ve macunlar kullanılınca aynen dediğiniz gibi oluyor.Dediğiniz durumlar dolaylı olabilir de olmaya bilir de bende mining yaptım ve elimden çok çeşitli kartlar geçti ama şu doğru ne yaparsan yap kart uzun süre mining ten sonra eskisi gibi olmuyor ister pad değiştir ister termal macun daha çabuk yüksek sıcaklıklara çıkıyor ve fanlar artık daha yüksek devirlerde dönmeye başlıyor benim gördüğüm en net kavram buydu mining li kartlarda diğer husurlar hep değişiyordu kesin bir şey söyleyemiyordum
Ama söyledikleriniz dikkate değer durumlar belirgin edecek yönleri
Bu asus rog strix oc 3090 ımın furmark değerleri ki ben bu kartı mining de kullanmadım evveliyatını bilmiyorum*71 derece. Asus gibi modellere göre sıcaklığı çok ve bu kartın fiyatı asus gibi modellerle aynı sence asus rog yerine bu kartı almak mantıklı mı?
Minningli kart almaktan kat ve kat iyidir, en kötü garantiden degişim yaptırırsın ama bu kartlarda bir garanti yok24gb vram çok cazibeli
hocam asus tuf serisinin funmark sırasında olması gerken sıcaklık nedir?Bu asus rog strix oc 3090 ımın furmark değerleri ki ben bu kartı mining de kullanmadım evveliyatını bilmiyorum
Mining de de denedim sadece evga ftw3 3090 ile asus rog 3090 ı çipte asus serün çalışıyordu belleklerde de evga daha serin çalışıyordu asus un bellekleri 110 dereceleri görüyordu evga ise 88 de sabitti
Amd de kaliteli parçalar kullanırsan çok bir sıkıntı olmaz en fazla arada driver silinebilir onda da tekrar indirirsin.24gb vram çok cazibeli
110 derece sınır öyle 5 ay çalışsa 6. Aya hurdaya çıkarBu asus rog strix oc 3090 ımın furmark değerleri ki ben bu kartı mining de kullanmadım evveliyatını bilmiyorum
Mining de de denedim sadece evga ftw3 3090 ile asus rog 3090 ı çipte asus serün çalışıyordu belleklerde de evga daha serin çalışıyordu asus un bellekleri 110 dereceleri görüyordu evga ise 88 de sabitti