Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
5 aydır G60SD modelini kullanıyorum. Ufak tefek bir şeyler söylemek isterim. Monitör geldiğinde açıp ham hali ile IPS ya da diğer monitörünüz ile karşılaştırıp hevesinizi kırmayın. Üründe renk kalibrasyonu yapılmamış şekilde geliyor. Fiyatının bu kadar düşük olmasının sebeplerinden birisi de bu zaten. Kendi gözünüze nasıl güzel geliyorsa o şekilde yapın. Ben elimde ki S24 Ultra'nın ekranına göre bir kalibrasyon yaptım. Gündüzleri IPS ile baktığınızda çok bir fark göremeyebilirsiniz. Olay akşam-gece saatleri bol ışıklı ya da bol siyah temalı oyunlarda bariz bir şekilde belli oluyor. HDR açmasanız bile üzerine ışık düşen objelerde detay saydırıyor sizlere. Bir de OLED panelin asıl olaylarından birsi hızı. Görüp görebileceğiniz en hızlı panellerden birisi. IPS'in 500Hz'ine eşdeğer bir akıcılık var. FPS düşük olsa bile hissetmiyorsunuz çünkü panel çok yumuşak bir görüntü sunuyor sizlere. Aldım beğenmedim demeyin en azından 1 hafta kullanın ayarlamasını yapın sonra karar verin. Benim kendi youtube kanalımda 2 tane inceleme videom var göz atmak isterseniz belki aklınızda ki soruların cevabını bulabilirsiniz.

Emuru

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Emirhan
Bu arada ekleme yapayım monitörde şöyle bir durum var; panelin sağ tarafında ve altında çerçevenin yanında siyah boşluk var, sol tarafında ve yukarısında ise panelle çerçeve sıfıra sıfıra duruyor. Sanki panel ortalanamamış gibi. Görsel ekliyorum.

Ekler

• IMG_3518.JPG
    IMG_3518.JPG
    2.6 MB · Hit: 40
  • IMG_3517.jpg
    IMG_3517.jpg
    2.2 MB · Hit: 40

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Renk doğruluğu ve siyahlar konusunda başarılı olduğunun farkındayım bu yüzden oled tercih ettim zaten. Sorun şu ki 17.500 tl verdiğim monitörde text keskinliğinin bu denli düşük olması canımı sıktı. Kaliteyi tabi ki sadece bu kapsamda düşünmüyorum ancak parametrelerden biri de bu benim için. Bilgisayarı yalnızca oyun için kullanan birine güzel gelecektir. Word excel metin okuma yapan biri için can sıkıcı.

Monitörümü satıp geçecektim ama değmeyeceğini düşündüm, hepsi bu.
Kendi ayarlarım ve kendi monitörlerimden bir fotoğraf eklemek istedim. Ayarlarını yapmadıysanız kötü gözüküyor. Ama aralarında o kadar da büyük bir fark yok.
Bu G60SD 2K OLED Panel
Bu 2K IPS Panel

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada ekleme yapayım monitörde şöyle bir durum var; panelin sağ tarafında ve altında çerçevenin yanında siyah boşluk var, sol tarafında ve yukarısında ise panelle çerçeve sıfıra sıfıra duruyor. Sanki panel ortalanamamış gibi. Görsel ekliyorum.
Bunun nedeni panel korumasından kaynaklı. Panel yanığının önüne geçmek için sanal çerçeve ekleniyor. Görüntü kaydırılıyor sürekli aynı piksellerin çalışmasını engelliyor. Benim de ilk başta gözüme batıyordu ama şu an görmüyorum bile. Biraz alışmanız gerekiyor. 2 Hafta süreniz var bence monitöre biraz şans verin.

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mert
5 aydır G60SD modelini kullanıyorum. Ufak tefek bir şeyler söylemek isterim. Monitör geldiğinde açıp ham hali ile IPS ya da diğer monitörünüz ile karşılaştırıp hevesinizi kırmayın. Üründe renk kalibrasyonu yapılmamış şekilde geliyor. Fiyatının bu kadar düşük olmasının sebeplerinden birisi de bu zaten. Kendi gözünüze nasıl güzel geliyorsa o şekilde yapın. Ben elimde ki S24 Ultra'nın ekranına göre bir kalibrasyon yaptım. Gündüzleri IPS ile baktığınızda çok bir fark göremeyebilirsiniz. Olay akşam-gece saatleri bol ışıklı ya da bol siyah temalı oyunlarda bariz bir şekilde belli oluyor. HDR açmasanız bile üzerine ışık düşen objelerde detay saydırıyor sizlere. Bir de OLED panelin asıl olaylarından birsi hızı. Görüp görebileceğiniz en hızlı panellerden birisi. IPS'in 500Hz'ine eşdeğer bir akıcılık var. FPS düşük olsa bile hissetmiyorsunuz çünkü panel çok yumuşak bir görüntü sunuyor sizlere. Aldım beğenmedim demeyin en azından 1 hafta kullanın ayarlamasını yapın sonra karar verin. Benim kendi youtube kanalımda 2 tane inceleme videom var göz atmak isterseniz belki aklınızda ki soruların cevabını bulabilirsiniz.
hocam sizde bunun rgbli olanı ve 360 hz olanı mı var peki bunun sizinkinden ne farkı var veya vardır

İnceleme için link atarmısınız bakmak isterim

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Tugay Kuru
Kendi ayarlarım ve kendi monitörlerimden bir fotoğraf eklemek istedim. Ayarlarını yapmadıysanız kötü gözüküyor. Ama aralarında o kadar da büyük bir fark yok.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bunun nedeni panel korumasından kaynaklı. Panel yanığının önüne geçmek için sanal çerçeve ekleniyor. Görüntü kaydırılıyor sürekli aynı piksellerin çalışmasını engelliyor. Benim de ilk başta gözüme batıyordu ama şu an görmüyorum bile. Biraz alışmanız gerekiyor. 2 Hafta süreniz var bence monitöre biraz şans verin.
Hocam selamlar müsait olduğunuzda ayarlarınızı atabilir misiniz zahmet olmazsa.
Ben renk ayarlarını elimde bulunan Galaxy Tab s9 un ekranını referans alacak şekilde yapmaya çalıştım dün. Sizinkini de deneyeyim belki daha güzel olur.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
hocam sizde bunun rgbli olanı ve 360 hz olanı mı var peki bunun sizinkinden ne farkı var veya vardır

İnceleme için link atarmısınız bakmak isterim
Evet bende ki model RGB'li 360Hz olan model. Kendi linkimi atmak reklama girebilir. Reklam yapmak gibi bir amacım yok sadece alacak arkadaşlar için fikir olmasını isterim.

Hocam selamlar müsait olduğunuzda ayarlarınızı atabilir misiniz zahmet olmazsa.
Ben renk ayarlarını elimde bulunan Galaxy Tab s9 un ekranını referans alacak şekilde yapmaya çalıştım dün. Sizinkini de deneyeyim belki daha güzel olur.
Black Equalizer 0, Resim Modu Eko, Parlaklık (ben hep en yüksekte kullanıyorum) 50, Kontrast 50, Netlik 15, Renk 17 Ton K/Y 0, Kontrast Güçlendirici Kapalı, Renk Tonu Sıcak 1, Beyaz Dengesi Kırmızı -10 Yeşil 5 Mavi 5, Gamma 0, Gölge Ayrıntısı -2, Renk Alanı Doğal.
Aralık sonunda monitöre (G60SD 360Hz olan) güncelleme geldi. 1003 versiyon. Onu da yaparsanız tam olur.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Tugay Kuru
Evet bende ki model RGB'li 360Hz olan model. Kendi linkimi atmak reklama girebilir. Reklam yapmak gibi bir amacım yok sadece alacak arkadaşlar için fikir olmasını isterim.

Black Equalizer 0, Resim Modu Eko, Parlaklık (ben hep en yüksekte kullanıyorum) 50, Kontrast 50, Netlik 15, Renk 17 Ton K/Y 0, Kontrast Güçlendirici Kapalı, Renk Tonu Sıcak 1, Beyaz Dengesi Kırmızı -10 Yeşil 5 Mavi 5, Gamma 0, Gölge Ayrıntısı -2, Renk Alanı Doğal.
Aralık sonunda monitöre (G60SD 360Hz olan) güncelleme geldi. 1003 versiyon. Onu da yaparsanız tam olur.
Teşekkür ederim hocam monitör güncellemesini nasıl yapıyoruz? Youtubede baktım da çok anlayamadım.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Teşekkür ederim hocam monitör güncellemesini nasıl yapıyoruz? Youtubede baktım da çok anlayamadım.
Sitesine girip Destek kısmından güncellemeyi bul. İndirdikten sonra Rar'dan çıkarıp Flash'ın içerisine at. Monitörün arkasında 2 tane USB var. Üzerinde Service yazan slota tak. OSD Menüsünden en altta ki sekmede güncelleme var. Oradan yapabilirsin.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,328
İsim
Furkan Görür
Stok geldi bu arada alacak olan arkadaşlar acele etsin stoklar 10 dakikaya tükeniyor
sagol mesajın sayesinde aldım. Yorumlardaki sorunlar bir tık canımı sıkmadı degil

Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
abbas
Sepete koydum kartı girene kadar yine bitti stok allah belasını versin ya

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,328
İsim
Furkan Görür
şöyle bi kullanıcı yorumu gördüm:

Monitörü 3 gündür kullanıyorum. Almadan önce bunları okuyun:

1 - Bu monitorde mat bir kaplama var ve bunun sonucu olarak siyahlar gündüz (odaya ışık girerse) normal oledde olduğu gibi tam siyah olmuyor. Yani grimsi bir renge dönüşüyor, ama mat olduğundan sabah da yansıma hiç olmuyor. Seçim sizin.

2 - Parlaklık çok yeterli. güneş altında bile ekranı net olarak görebiliyorum. 250 nit parlaklık lcdde yetmeyebilir ama bu oled. Oleddeki 250 nit lcd 400 500 nite eşit.

3 - HDR performansı monitörler arasında en iyisi (Samsungun bu panelini kullanan msi Dell monitörlerde de aynı) bu panel 2024 itibarıyla en iyi HDR performansı sunuyor

4 - 360 hz evet 360 hz. 0.03 ms cidden de öyle. Görüntüde ghosting motion blur HİCBİR SEY YOK. Net ve keskin bir görüntü .rainbow six siege oynadım 360hzde 400 500 FPS civarı ve oynayışi kesinlikle etkiliyor. Tepki süresi 0, yaptığın hemen ekrana yansiyor. Bu monitoru alıp yine kötü oynuyorsanız belki sizde bir sorun var.

5 - renkler aşırı canlı oledden beklenen performans da budur. %150 srgb %100 dcip3 ile geliyor.

6 - monitörde pixel refresh seçeneği var. Monitörü belli bi saatten çok kullandiktan sonra monitör stand-by moduna geçince hemen otomatik kendi yapmaya başlıyor 5 6 dk sürüyor. Bunu kendiniz yapmayın gereksiz pixel ömründen yersiniz bırakın Monitör yapsın kendi. (Monitör prize takılı kalmalı bunun yapılması için) Monitörü hiçbir zaman prizden çekmeyin. Ayarlarda logo brightness seçeneğini yüksek seviyeye alın ki burnin olmasın.

7 - bu monitorde bir sorun var. O da beyazların parlaklığını kısa biliyor. Bunu yapmasının sebebi monitörü uzun ömürlü yapmak. İstemeyen peak brightness ve SDR HDR arası geçiş yapabilir ama monitorunuz daha az ömürlü olur.

8 - monitörün arkası ısınıyor. Bu monitörün burnin olmamasi için çalışan soğutma sisteminden. Bir yerde çok ısı varsa onu başka yere aktarıyor ki dengelensin.

9 - monitörün arkasındaki Rgb çok hoş. Gece tüm masayı renklendiriyor.

10 - VRR control bu monitorde diğer monitörlerde de olduğu gibi iyi çalışmıyor. Kapatın.

bir fabrika çıkışlı kalibrasyon yapılmamış, yani kutusundan çıkardığınız haliyle ekran bu ne yaa dedirtebilir kişisel göz zevkinize göre renk ayarları ile uğraşmanız net gerekiyor bu konuda beceriksizseniz almayın cidden (bir çok kişi bu yüzden eksi veriyor bu modele)

ikincisi garanti süresi diğer markalar 3 yıl garanti verirken samsungtan da 3 yıl vermesini beklerdim.

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mert
sagol mesajın sayesinde aldım. Yorumlardaki sorunlar bir tık canımı sıkmadı degil
Kanka bende senin gibi düşündüm ama bunlar her oled ekranda olan şeyler mor ekran sorunu her oled de var gündüz olduğunda mat ekrandan dolayı böyle bir görüntü gelicek normal çerçeve konusu ise bu tamamen samsung un oled yanığını önlemesi için yapılan bir çalışma çerçeveler sürekli değişiyor çünkü sürekli olan pikseller yenilenmek zorunda ekranın parlaklığı 250 nit çok az demişler youtubede videolarına baktım ips ekranda 400 nit veren monitör ile yan yana getirdiğinde ikiside full haldeyken oled ekran farkını patlatıyor yani oled deki 250 nit ips deki 500 e falan denk oluyor onun dışında harflerin daha net olmaması buda tamamen oled ekranların genel sorunu bunu yukarıda arkadaşın dediği gibi cleartype ile çözebiliyorsun he olmasa öyle çok bir fark olmuyor açıkcası genel çerçevede değerlendircek olursak siyahların tam siyah diğer renklerin tam olarak canlı olmasıyla her türlü ips panelden daha kaliteli ve güzel duruyor

Sonuç olarak aynı özellikte aynı inc her şeyi aynı olan rakipleri neredeyse 30.000 TL bir fiyat bazında satılıyorken, bu 17.500 TL ile gayet bedava denilebilecek , ips ekran özelliklerinde satılan bir monitör fiyatına satılıyor

Not: Meşhur site olan Rtings de bunun sadece 360 hz ve argb li versiyonu 9.2 puan alarak oldukça yüksek bir puanla kendini kanıtlıyor zaten orada biliyorsunuz inciğine cinciğine kadar ayrıntılı şekilde bakıyolar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,451
Üyeler
169,297
Son üye
eko12
Top Bottom