Yardım Sıvı soğutma segment farkı önemlimi?

loewry

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,353
beyler merak ettiğim konu şu. Örneğin benim işlemcim 9800x3d kule tipi ile bile soğutuyorum. Estetik açıdan sıvı soğutma geçmeyi düşünüyorumda diyorum 3-4k lık sıvı soğutma ile 7-8k hatta 10k lık lian li hydroshiftler arasında en büyük fark nedir. Benim için 3-5 derece daha serin olması önemli değil çünkü zaten kule tipi bile 70 derecede tutuyor işlemcimi. ortalama olarak artic liquid freezer 3 pro falan alsam 5.5k bandında uzun ömürlü olur mu? Bana 3-4 sene gidecek arıza yapmayacak güvenilir sağlam bir model lazım. o yüzden 3-4k lık modeller pek güven vermiyor. thermalright artic liquid veya lianli falan bakıyorum.

Yok hocam fantezi, 420m takılı içerde, arkadaki fanı değiştiremiyorum 3mm yüzünden ama 420m'den de vazgeçmek istemiyorum haha

Ben aioyu her zaman anakartın üzerine takılması gerektiğini düşünüyorum bana bundan daha efektif çalışacağı aklıma gelmiyor bu yüzden mesele bu. En mantıklı çalışma sistemi böyle geliyor bana

Kallavi bir soğutucu istiyorsan Arctic LF3 Pro al. En büyük sıvı soğutuculardan birisi. Kalınlık olarak da yani. Enermax Liqmaxflo da aynı kalınlıkta. Varsa o da tercih edilebilir. Kasana sığarsa 420'de tercih edilir. Güzel görüntü oluyor.

420 lik alacak kadar bir işlemci kullandığını sanmıyorum hem az model var hemde aşırı pahalıya satılıyorlar nanometre düşemiyecek seviyeye eriştikten sonra kasalar büyük anakartlar eatx veya başka bir boyuta geçer işlemciler sunucu işlemcileri gibi büyür o zaman 420 480 lik vs soğutucular almaya başlarız
lf3 pro alıyorum ozaman

Ben aioyu her zaman anakartın üzerine takılması gerektiğini düşünüyorum bana bundan daha efektif çalışacağı aklıma gelmiyor bu yüzden mesele bu. En mantıklı çalışma sistemi böyle geliyor bana
Üste takılı hocam, resim simgesi yok, bir yere yükleyip atmaya da üşendim şimdi

Arctic çok kalın ya fanla beraber 80-85mm ye yakın modelleri var birde herkes tarafından tercih edildiği için fiyatı çok hızlı değişiyor
Hem kalın hem termal macun değiştirirken öyle zorluyor ki o raylı vidaları iğrenç bir şeydi hocam kurtuldum. :D

Hem kalın hem termal macun değiştirirken öyle zorluyor ki o raylı vidaları iğrenç bir şeydi hocam kurtuldum. :D
Bende o yüzden gidip almadım lian li hydroshift aldım pahalı olsun sıkıntı olmasın kasa ya zor sığıyor orası ayrı

Bende o yüzden gidip almadım lian li hydroshift aldım pahalı olsun sıkıntı olmasın kasa ya zor sığıyor orası ayrı
Şimdi ki yeni aldığım MSİ yeni sıvı soğutucu hem daha güzel soğutuyor hem vidalarını elinle bile sıkıyorsun aşırı güzel nazar değmesin. :D
Güle güle kullan hocam güzel soğutucu almışsın sen de :peepokalp:

Şimdi ki yeni aldığım MSİ yeni sıvı soğutucu hem daha güzel soğutuyor hem vidalarını elinle bile sıkıyorsun aşırı güzel nazar değmesin. :D
Güle güle kullan hocam güzel soğutucu almışsın sen de :peepokalp:
Sağol hocam teşekkür ederim sizde güle güle kullanın güzel sıvı a17 düşünüyorum ama nasıldır mlg edition olan

Son düzenleme:
hocam öyle diyince şüphelendim bi. Kasam büyük montaj zorlamazda acaba galahad 2 lite mı almalıyım diye düşündürdü şimdi

hocam öyle diyince şüphelendim bi. Kasam büyük montaj zorlamazda acaba galahad 2 lite mı almalıyım diye düşündürdü şimdi
Hocam valla her kullanan kişi raylı vidalarından dolayı termal macun yapmaya korkuyor ben de korkuyordum ki en sonunda MSİ sıvı soğutucu aldım elimle döndürüyorum her şeyi yapabiliyorsun rahat rahat hem soğutma konusunda daha başarılı buldum.

Hocam valla her kullanan kişi raylı vidalarından dolayı termal macun yapmaya korkuyor ben de korkuyordum ki en sonunda MSİ sıvı soğutucu aldım elimle döndürüyorum her şeyi yapabiliyorsun rahat rahat hem soğutma konusunda daha başarılı buldum.
Ozaman ya galahad 2 lite yada thermalright mjölnir falan alayım. 10k ya msi mpg p13 de varda çok para değmez ya bilmiyorum

Geri